Home / National / Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul privind despăgubirea lui Mihai Rotaru
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, are o intrevedere cu reprezentanti ai organizatiilor romanesti din Italia si ai mass-media de limba romana din Italia, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, joi, 23 aprilie 2009. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Ioan Oltean, sub control judiciar în dosarul privind despăgubirea lui Mihai Rotaru

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanța supremă, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean și a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Decizia poate fi contestată la aceeași instanță.

Deputații au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de corupție în dosarul despăgubirilor ANRP.

Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acționar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, astfel că Rotaru a obținut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuța Dumitrean, care era președintele instituției, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila și Cătălin Teodorescu.

Mihai Rotaru, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru și Sergiu Negurici au fost arestați de instanța supremă pe 28 noiembrie și puși joi în libertate după ce ICCJ le-a admis contestațiile.

Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, stabilită la 1 milion de lei, după ce Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului PNL. Măsura i-a fost comunicată joi deputatului.

Marko Attila, fost deputat UDMR, este dat în urmărire internațională, într-un alt dosar, din luna mai.

Sursa: mediafax.ro

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanța supremă, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.  Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean și a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Decizia poate fi contestată la aceeași instanță. Deputații au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Viticultorii vasluieni au dat lovitura: anul trecut au avut o recolta de 72.697 tone struguri de vin

Viticultorii din judetul Vaslui au avut o recolta buna ...

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ianuarie 2020 salariul de ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor suna alternativ, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: