Home / Administratie / ”Voiam să-ți spun ”Crăciun fericit! Te iubesc, mama”, dar pe buzele mele acum nu e decât ”Dumnezeu să te odihnească în pace, universul meu”

”Voiam să-ți spun ”Crăciun fericit! Te iubesc, mama”, dar pe buzele mele acum nu e decât ”Dumnezeu să te odihnească în pace, universul meu”

de Simona MIHĂILĂ

Nela Popa, jurista de la Primăria Bârlad, care s-a stins din viață în mod neașteptat, la numai 44 de ani, în urma unei operații de reducere a stomacului, făcută la Iași, va fi adusă la Bârlad în cursul zilei de astăzi. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Sf. Dumitru, de lângă primărie. Deși face parte din altă parohie, familia a dorit ca în răstimpul care a rămas până în ziua înmormântârii, programată pentru miercuri, la ora 11, Nela să rămână cât mai aproape de locul în care a muncit aproape 20 de ani. În acest fel, și colegilor săi le va fi la îndemână să-și ia rămas bun oricând vor dori.

POPA NELAPe rețeaua de socializare pe care Nela Popa avea deschis un cont, prieteni, colegi, cunoscuți și-au exprimat compasiunea și durerea față de dispariția prematură a Nelei. De departe, cele mai sfâșietoare mesaje au fost postate, de fiica sa, în vârstă de 22 de ani: ”Mama, un cuvânt simplu și totuși atât de complex. Telepatie, simțire, mireasmă, mângâiere, iar lista continuă până la plus infinit. Întreg universul s-a prăbușit, fiindcă tu erai universul meu și acum nu mai ești. Îmi dorem să-ți urez ”Crăciun fericit!” atături de obișnuitul ”Te iubesc, mamă!”, dar pe buzele mele nu e decât ”Dumnezeu să te odihnească-n pace, universul meu!”. Te voi iubi și dincolo de moarte!”.

Un alt mesaj postat, tot de fiica Nelei Popa, ieri: ”Am venit acasă! Până acum, ”acasă” era doar fiindcă mă așteptai cu soarele pe față când ajungeam, dar acum, după 22 de ani în care obișnuiam să mă bucur de sufletul tău, casa e pustie. Îți simt mirosul peste tot, am dormit în locul tău, pe perna ta și te-am simțit cum mă îmbrățișezi. Mi-e dor de jumătatea mea, de sufletul mu pereche, de universul meu. Te iubesc! ”Te iubesc!” și NU, NU ”Te-am iubit”, fiindcă știu că ești în permanență lângâ mine și mă-ndemni să fac bine. Idolul meu, știu că continui să mă sfătuiești din cer. Acum ai devenit un înger păzitor, mamă scumpă! Îngerul meu păzitor!”.

Mesajele postate de colegi și prieteni pe contul de Facebook al Nelei Popa nu sunt mai puțin emoționante. Iată câteva dintre acestea:

” Simt o tristețe enormă și sunt încă nedumerită, nu pot s\ cred c\ Nela nu mai este. Drum lin c\tre stele, Dumnezeu s\ aib\ grij\ de sufletul tau [i de familia `ndurerat\, r\mas\ `n urma ta. Dumnezeu sa te odihneasca `n pace!”.

“Ea a fost cea care ne-a ajutat foarte mult în drumul nostru, Când toate se încâlceau în cap și în hârtii, exista o soluție <hai la Nela>… [i `ncet-`ncet totul se limpezea… Nu [tiu cine hot\r\[te ordinea plec\rii noastre, sau care sunt criteriile de selectie, dar pentru Ea cineva a deliberat. At=ta triste]e nu am tr\it demult. Ai s\-mi lipse[ti, Nela Popa, mai mult decât a[ fi crezut. Nu pot s\-]i spun dec=t: <S\ ai cerul deschis [i sufletul lini[tit>. Iar acolo unde ai ajuns, odihne[te-te `n pace! ~n sufletul meu e[ti [i vei r\m=ne o Frumoas\!”.

“~mi este foarte greu sa `n]eleg [i s\ accept cum o persoan\ a[a vesel\ [i plin\ de via]\ a pierdut lupta. R\mas bun, Nela!”

Posibilă infecție intraspitalicească?

Vestea morții Nelei Popa i-a uluit pe toți cei din primărie. Cei mai mulți știau că Nela, cea mai veche juristă din instituție, s-a internat la spital la Iași, în urmă cu două săptămâni, pentru a fi supusă unei operații de micșorare de stomac. Puțini știau, însă, că imediat după operație a intrat în comă. Deși nu este o variantă confirmată oficial, încă, de către familie, se pare că starea ei s-a complicat din cauza unei infecții luată chiar din spital.

Nela Popa își dorea, de mulți ani, să slăbească, mai cu seamă că, în ultima vreme acuza și anumite probleme la coloana vertebrală.

Citeste și: Pentru că s-a vrut sănătoasă și frumoasă – Nela Popa, juristă la Primăria Bârlad, a încetat din viață, la doar 44 de ani

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: