Home / Administratie / Cum să furi 38.000 de lei de la primărie și șefii să nu știe

Cum să furi 38.000 de lei de la primărie și șefii să nu știe

Fostul administrator al bazarului Primărie Vaslui a fost trimis în judecată pentru fals intelectual, uz de fals și delapidare, după ce, pe parcursul a doi ani, și-ar fi însușit 38.000 de lei din sumele încasate de la comercianți prin completarea în fals a chitanțelor predate la casierie instituției.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui l-au trimis în judecată pe fostul administrator al bazarului din municipiul Vaslui, Vasile Poghirc, sub acuzațiile de fals intelectual, uz de fals și delapidare, după ce ar fi prejudiciat primăria de 38.000 de lei, pe parcursul a doi ani de zile. Potrivit cercetărilor desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice Vaslui, bărbatul de 56 de ani și-a însușit respectiva sumă din banii de chirie încasați de la comercianți și pe care nu i-a mai predat în totalitate la casieria primăriei, prin completarea în fals a chitanțelor. Concret, susțin anchetatorii, administratorul tăia în mod corect chitanțele către deținătorii de spații din bazar, însă, pe cele care rămâneau la cotor și le preda la casierie trecea sume mai mici. Astfel, diferența de bani rezultată era încasată de către Vasile Poghirc.
„Falsurile comise de către administrator au fost descoperite de către auditul primăriei, în urma unui control desfășurat în 2014. Reprezentanții instituției au sesizat Poliția, care a demarat o anchetă în acest caz, finalizată cu propunerea de trimitere în judecată a fostului administrator al bazarului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.
La scurt timp de la depistarea sa, Vasile Poghirc și-a dat demisia din funcția de administrator, fără a mai fi angajat pe o altă funcție în aparatul propriu al primăriei. Între timp, bărbatul de 56 de ani a achitat și prejudiciul constatat de către polițiști. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: