Home » Invatamant » Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a împlinit 57 de ani

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a împlinit 57 de ani

Pe 7 decembrie, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad a împlinit frumoasa vârstă de 57 de ani. Vineri, 11 decembrie, cadrele didactice împreună cu conducerea liceului s-au mobilizat și au organizat mai multe activități. Printre acestea, cea mai interesantă a fost întâlnirea elevilor cu scriitorul Lucian Vasiliu, absolvent al liceului pe vremea când purta numele lui Gheorghe Gheorghiu Dej, în perioada 1968 – 1972.

Sarbatoare Liceu M E Lucian Vasiliu„Am avut un dialog interesant cu elevii școlii. Mărturisesc că am avut emoții să mă întâlnesc cu actualii profesori și elevi ai liceului drag, pe care și eu l-am absolvit, în minunata bibliotecă ce parcă a rămas aceeași. Am făcut o donație simbolică cu autograf. Sunt cărți la care vor avea acces toți elevii. Cu gândul la vechii colegi bârlădeni, dar și la viitorul dumneavoastră, vă îmbrățișez”, a mărturisit emoționat celor prezenți la întâlnire scriitorul Lucian Vasiliu.

Alături de Lucian Vasiliu s-a aflat și scriitorul Simion Bogdănescu, profesor la Liceul „Mihai Eminescu”, directorii liceului – Gheorghe Pricop și Veronica Huiban, iar nin partea municipalității, Dorin Apostu, viceprimarul interimar al municipiului Bârlad.

„Am oferit astăzi, cu deosebit respect, diplome de excelență și de onoare tuturor cadrelor didactice de la acest liceu, liceului propriu-zis, pentru întreaga activitate care s-a desfășurat în cei 57 de ani de învățământ. Tot din partea Primăriei și Consiliului Local, am oferit scriitorului bârlădean Lucian Vasiliu, un nume în cultura română, medalia jubiliară a Casei Naționale <<Stroe S. Belloescu>>”, a declarat Apostu.Sarbatoare Liceu M E medalie

„Întâlnirea cu scriitorul Lucian Vasiliu nu a fost întâmplătoare. Liceul nostru a fost partener al unui interesant proiect european Comenius – <<Literature Live>>. Elevii noștri s-au putut întâlni cu opera, dar și cu mai mulți scriitori din țară, proiectul urmărind în primul rând dezvoltarea interesului pentru literatură”, a spus Veronica Huiban, director adjunct al Liceului „Mihai Eminescu”.

De ziua școlii, s-au implicat toate catedrele și au organizat diverse activități. Printre acestea, s-a aflat și catedra de fizică. În sala de marmură au fost expuse mai multe fotografii realizate de elevi ai claselor a IX-a și a X-a, de la clubul de artă fotografică „Urme pe timp”, înființat în 2008 și coordonat de Ivona Măgdăliniș. Alături de aceste exponate au mai fost prezentate și obiecte de filatelie și numismatică din colecția proprie a lui Cosmin Boțoroga, elev în clasa a XI-a la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, președinte al Consiliului Județean Vaslui al Elevilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: