Google+
Home » World » Majoritatea grupărilor rivale din Libia, pregătite să semneze un acord

Majoritatea grupărilor rivale din Libia, pregătite să semneze un acord

Majoritatea reprezentanților grupărilor rivale din Libia sunt pregătite să semneze un proiect de acord cu privire la formarea unui guvern de uniune națională, a anunțat secretarul de Stat american John Kerry duminică, la finalul unei Conferințe internaționale, la Roma, relatează Reuters în pagina electronică. 

Un comunicat îndeamnă la încheierea unui armistițiu „imediat”, pe întregul teritoriu libian, și precizează că membrii comunității internaționale sunt pregătiți să ofere o susținere a acordului în domeniile politic, economic și al securității.

Cei mai mulți dintre delegații celor două guverne libiene rivale „sunt pregătiți să semneze un acord și refuză să fie împiedicați de una-două persoane sau de considerații politice izolate”, a declarat Kerry pentru presă.

La această Conferință internațională, prezidată de către Statele Unite și Italia, au participat 17 țări, care au încercat să faciliteze formarea unui guvern de uniune națională în Libia, care să pună capăt haosului din această țară, după patru ani de la îndepărtarea de la putere și uciderea, de către rebeli, a fostului dictator Muammar Kadhafi. Țările occidentale sunt îngrijorate mai ales de avansul unor jihadiști din cadrul Statului Islamic (SI) în regiunea Sirt, fostul fief al defuntului „ghid” libian. 

Sursa; mediafax.ro

Majoritatea reprezentanților grupărilor rivale din Libia sunt pregătite să semneze un proiect de acord cu privire la formarea unui guvern de uniune națională, a anunțat secretarul de Stat american John Kerry duminică, la finalul unei Conferințe internaționale, la Roma, relatează Reuters în pagina electronică.  Un comunicat îndeamnă la încheierea unui armistițiu "imediat", pe întregul teritoriu libian, și precizează că membrii comunității internaționale sunt pregătiți să ofere o susținere a acordului în domeniile politic, economic și al securității. Cei mai mulți dintre delegații celor două guverne libiene rivale "sunt pregătiți să semneze un acord și refuză să fie împiedicați de una-două…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: