Home » Sport » Deznădejdea plutește în aer la Atletico Vaslui
Costinel Botez

Deznădejdea plutește în aer la Atletico Vaslui

atletico vasluiEchipa de fotbal nou promovată Atletico Vaslui, care evoluează în Liga a III-a de fotbal, speră să nu se vadă în imposibilitatea de a continua sezonul. În ediția 2015-2016 s-au retras Ceahlăul II, Astra II, FC Olt Slatina, CS Vișina Nouă, Metropolitan Isalnita și Callatis Mangalia. Problemele financiare stringente și lipsa antrenamentelor au dus ca Atletico să aibă rezultate dezamăgitoare în prima parte a campionatului. Echipa a acumulat doar 5 puncte în 13 partide. O singură victorie au înregistrat, scor 1-0 cu Bucovina Rădăuți.

Costinel Botez, unul dintre cei care se îngrijesc de activitatea clubului, ne-a mărturisit dezamăgit impresiile sale despre lipsa de interes a autorităților locale și viitorul sumbru al sportului vasluian: “Situația este aceeași. Sperăm să scăpam de datorii anul acesta pentru a putea accesa o finanțare din partea autorităților locale în primăvară. Dacă nu reușim să achităm datoriile probabil va fi foarte greu. Vorbim despre datorii față de Primăria Vaslui pentru chiria la teren. Asta e situația! Noi am vrut să facem o activitate pentru comunitate, dar această comunitate ne-a întors spatele. Suntem singura structură care este nevoită să plătească această chirie pentru a folosi stadionul municipal. Altădată celor care evoluau pe Stadionul municipal li se făceau toate mofturile, chiar dacă erau societate comercială. Noi suntem un ONG. Primăria consideră că va face foarte multe economii prin plata acestor chirii. Au împărțit baza sportive în două. O jumătate de bază este pe social, dar problema este că noi nu ne putem defășura activitatea acolo. Ea nu corespunde normelor și standardelor federației. Probabil dacă insistăm o să ne mutăm și noi tot acolo din iarnă. Să jucăm așa cum vrea toată lumea, fără bani. Dacă rămânem în viață o să facem demersurile necesare. Jucătorii sunt liberi să plece oricând, oriunde. Sunt voluntari în asociația asta toți, de la antrenori la jucători. Nu câștigă nimeni nimic. Problema este că în general am fost nevoiți să înregimentăm jucători de la alte echipe din județ. Nu poți să faci performanță pe burta goală. Așa că nu știm ce va fi, așteptăm. Mai avem niște discuții cu oameni de afaceri pentru eventuale sponsorizări. Sperăm să ținem echipa pe linia de plutire până în vară. Ar fi păcat să ne retragem. Cred că ar fi și o pată pe obrazul orașului să începi o competiție și să nu o duci până la capăt. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat. Dacă s-a reușit să se renunțe la un brand ca FC Vaslui, de ce nu s-ar renunța la o echipă care nu spune nimic. Asta este realitatea, nu reușim să ținem în viață o echipă de fotbal. Atâta timp cât nu există un interes anume nici nu se va dezvolta fotbalul la Vaslui. Probabil așteptăm, ca în toate domeniile, să stingem lumina, puțin câte puțin. Neavând perspectivă și copiii vor părăsi probabil mediul sportiv. Dacă nu ai finalitate la nivel de echipă de seniori, vor renunța treptat. Mai avem două grupe de copii și juniori pe care probabil indiferent de deznodământ le vom păstra. Indiferent dacă pe aceeași structură sportivă sau dacă le vom transfera pe o alta.”

Returul Ligii 3 este programat pe 5 martie 2016. Rămâne de văzut câți din actuala structură, fie că vorbim de jucători și antrenori, vor alege să continue în aceste condiții.(George PROCA)

Echipa de fotbal nou promovată Atletico Vaslui, care evoluează în Liga a III-a de fotbal, speră să nu se vadă în imposibilitatea de a continua sezonul. În ediția 2015-2016 s-au retras Ceahlăul II, Astra II, FC Olt Slatina, CS Vișina Nouă, Metropolitan Isalnita și Callatis Mangalia. Problemele financiare stringente și lipsa antrenamentelor au dus ca Atletico să aibă rezultate dezamăgitoare în prima parte a campionatului. Echipa a acumulat doar 5 puncte în 13 partide. O singură victorie au înregistrat, scor 1-0 cu Bucovina Rădăuți. Costinel Botez, unul dintre cei care se îngrijesc de activitatea clubului, ne-a mărturisit dezamăgit impresiile sale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor