Home / National / Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, introdusă marți pe agenda plenului

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, introdusă marți pe agenda plenului

Conducerea Parlamentului a aprobat, luni, solicitarea liderul grupului PSD din Camerei Deputaților Marian Neacșu privind introducerea legii pensiilor speciale pentru parlamentari pe ordinea de zi a plenului de marți, a declarat vicepreședintele Camerei, liberalul Ludovic Orban. 

“Liderul grupului PSD din Camerei Deputaților, Marian Neacșu, a propus introducerea pe ordinea de zi a legii pensiilor speciale. (…) Am votat împotrivă. Legea pensiilor speciale a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite pentru a fi supus dezbaterii în plen, cel mai probabil marți”, declarat liberalul Ludovic Orban.

Liberalul a afirmat că, deși restul liberalilor au votat introducerea legii pensiilor speciale pe ordinea de zi, PNL va rămâne constant și va respinge în plen această lege. “N-au fost atenți probabil la introducere, dar repet PNL este consecvent, de altfel președintele Iohannis a retrimis spre dezbatere această lege”, a susținut Orban.

Deputatul PNL a mai spus că probabil și PSD „s-a răzgândit” și va vota împotriva legii pensiilor speciale. “Acum, să nu facem proces de intenție, poate că s-a răzgândit și PSD și o să voteze împotriva pensiilor speciale. Cel puțin domnul Dragnea așa a dat declarații, că nu mai susține adoptarea pensiilor speciale”, a mai spus Ludovic Orban.

Legea care prevede introducerea pensiilor speciale pentru deputați și senatori a fost respinsă de președinteleKlaus Iohannis și se află în faza de reexaminare. Șeful statului poate respinge promulgarea o singură dată.

La 6 octombrie, plenul Parlamentului a decis retrimiterea la comisia de statut a raportului la privind pensiile parlamentarilor, la propunerea liderului deputaților PSD Marian Neacșu, această decizie fiind criticată de mai mulți parlamentari PSD și PNL.

Liderul deputaților PSD Marian Neacșu a propus retrimitrea la comisie pentru două săptămâni pentru ca raportul să fie modificat în sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare să aibă mimin un mandat și nu un an, cum este în prezent în raport.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz, președintele Comisiei de statut care a elaborat raportul la cererea de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, a spus că la Parlamentul European perioada minimă necesară pentru ca un parlamentar să primească indemnizația de limită de vârstă este de minim un an și nu de un mandat.

“În calitate de președinte al comisiei de statut vă spun că la Parlamentul European un an de zile este perioada minimă necesară pentru a intra în procedura necesară pentru indemnizația de limită de vârstă. În plus, noi ne aflăm procedural într-o depășire flagrantă de termen, eram obligați ca în 30 de zile să returnăm legea către președinte. Ne aflăm în aceast situație delicată”, a spus Duvăz.

Liderul deputaților PNL Eugen Nicolăescu a declarat că PSD dorește adoptarea acestei legi, dar se teme să-și asume inițiativa, liberalul propunând respingerea proiectului de lege. Liberalii au mai susținut la acea dată că vor contesta legea la Curtea Constituțională, în cazul în carea va fi aprobată de Parlament.

Sursa: mediafax.ro

Conducerea Parlamentului a aprobat, luni, solicitarea liderul grupului PSD din Camerei Deputaților Marian Neacșu privind introducerea legii pensiilor speciale pentru parlamentari pe ordinea de zi a plenului de marți, a declarat vicepreședintele Camerei, liberalul Ludovic Orban.  "Liderul grupului PSD din Camerei Deputaților, Marian Neacșu, a propus introducerea pe ordinea de zi a legii pensiilor speciale. (...) Am votat împotrivă. Legea pensiilor speciale a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite pentru a fi supus dezbaterii în plen, cel mai probabil marți", declarat liberalul Ludovic Orban. Liberalul a afirmat că, deși restul liberalilor au votat introducerea legii…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ianuarie ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de urgenta ...

Tinerii nu vor grațiere de urgență

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: