Home / Administratie / Primarul Bârladului a scos iar porumbelul: “Nu îmi place transportul local, dar nu avem ce face”

Primarul Bârladului a scos iar porumbelul: “Nu îmi place transportul local, dar nu avem ce face”

* Este declarația stupefiantă a primarului interimar al Bârladului, Marin Bunea. În ciuda faptului că, chiar și strâns cu ușa, și-a recunoscut dezaprobarea față de ceea ce se întâmplă în transportul local din Bârlad, el a refuzat să le spună ziariștilor care este motivul pentru care Primăria Bârlad nu a luat nicio măsură până acum împotriva firmei care a primit dreptul exclusiv de a presta serviciul de transport în comun.

de Simona MIHĂILĂ

bunea-interimarScene absolut jenante pentru edilii Bârladului, ieri, la Primăria Bârlad. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Marin Bunea și viceprimarul Dorin Apostu nu au putut răspunde niciunei întrebări pusă de jurnaliști referitoare la situația existentă în transportul local în comun. Cei doi au evitat orice răspuns și nu a făcut decât să ridice din umeri, să mormăie jumătăți de cuvinte, să se privească încurcați unul pe altul și să înghită în sec.
În disperarea lor de a fugi de răspunsuri, și unul și celălalt au încercat să deturneze atenția gazetarilor de la întrebările inițiale insistând să vorbească despre “planurile de viitor din domeniul transportului în comun”. Ca și cum ce a fost până acum și ce se întâmplă în momentul de față ar trebui șters cu buretele.
Subiectul a fost pus pe tapet în contextul în care bârlădenii se exprimă în număr tot mai mare împotriva condițiilor în care se desfășoară transportul public local. Nemulțumirile apar, fățiș, în special pe rețelele de socializare, acolo unde, zilele trecute, buba s-a spart după ce o elevă de liceu i-a adresat o scrisoare deschisă conducerii SC Unistil SA, firma care a obținut dreptul de a asigura în exclusivitate serviciul public de transport în Bârlad. Tânăra (Andra Andd – numele sub care apare pe Facebook) a condamnat fără menajamente condițiile batjocuritoare în care bârlădenii sunt nevoiți să călătorească: mizeria din autobuze, aglomerația, atitudinea nepoliticoasă a angajaților etc.

SC Unistil SA, pusă la zid și în Iași

autobuz in trafic (1)Nemulțumirile tinerei de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” nu sunt singurele lansate în spațiul public. Sunt destul bârlădeni care se plâng de zgomotul infernal al autobuzelor și microbuzelor Unistil și de fumul gros și negru pe care-l tai cu cuțitul în urma acestora.
Oamenii se miră cum este posibil ca aceste “tigăi”, “fiare”, “rable” (epitete atribuite mijloacelor de transport în comun de la Bârlad) să primească undă verde din partea Registrului Auto Român.
Nu doar bârlădenii sunt scandalizați de maniera în care operatorul privat de transport, Unistil, înțelege noțiunile de confort, respect pentru călători, condiții civilizate, protejarea mediului și alte asemenea “nimicuri” pe care s-a angajat să le asigure în momentul în care a primit dreptul de exclusivitate pe drumurile Bârladului.
Presa din Iași, localitate unde, de asemenea SC Unistil SA asigură transportul în comun, a scris de nenumărate ori despre revolta cetățenilor față de serviciul de transport. Firma a fost, multă vreme, subiectul unui scandal răsunător din cauza “trăncănitului zgomotos al mașinilor, fumului gros, mirosului chimic din autobuze și vibrațiilor puternice. “Mizerie”, “jeg”, au fost adesea cuvinte de ordine în articolele ieșene.
După cum se vede, tabloul zugrăvit nu este cu mult diferit față de cel descris de bârlădeni.

Un oraș întreg, sfidat de edili

bunea-apostu-interimarii1Întrebat de reporterii Est News când a călătorit ultima dată cu autobuzul și dacă a fost mulțumit de călătorie, primarul interimar Bunea a spus: “Da, am mers acum câteva zile în urmă. Nu, nu am fost mulțumit, dar nu avem ce face”.
Nu avem ce face? Dar contractul în baza căruia a câștigat dreptul exclusiv de a face transport în comun pe străzile orașului în schimbul a numai 18.000 de lei pe lună nu prevede sancțiuni? Dacă firma a fost verificată de Primăria Bârlad, dacă a primit vreun avertisment, vreo amendă, dacă s-a pus vreodată problema rezilierii contractului, nici primarul Bunea și nici co-echipierul său, viceprimarul Apostu, nu au avut bunăvoința de a răspunde.
În timpul conferinței de presă am solicitat insistent prezența reprezentanților serviciului de specialitate din cadrul instituției, despre care edilii spun că au responsabilitatea de a verifica dacă Unistil își respectă obligațiile din contract.
“Domnul Mihai Bozianu conduce acest serviciu… dar nu poate să vină… nu raspunde la telefon … e în concediu… e plecat… nu poate acum… promitem că în următoarele zile îl vom chema și vom discuta” – iată bolmojelile primarului și ale viceprimarului, cei doi membri PSD cărora bârlădenii le plătesc lefuri spre a veghea la interesele lor.

About Simona Vasile

3 comments

  1. Toți susținătorii acelei tipe de la Eminescu vorbiți fără ca să știți, ca să nu zic în mod urât. Înafară de intenția de a primi puțină atenție, alt motiv nu are. A postat un gând pe care nici ea nu îl înțelege. De ce a mai postat pe FaceBook acele rânduri dacă a menționat că nu o interesează sau nu crede că acel afacerist îi va răspunde? Probabil acum se crede vreo mică vedetă prin liceu, și comportamentul este pe măsură. Jalnic. Jalnic.

  2. DNA nu ar vrea sa fac curatenie in acest caz?Masinile acestea au fost verificate de RAR?Vede cineva cum polueaza orasul prin fumul pe care il scot??Alooo !!!RAR se aude?De ce nu le opriti si verificati ca pe orice masina in trafic??

  3. Dar cine face mizeria in autobuze?Tinerii de la Eminescu au un grad mare de vinovatie,sa mai lase linsul la bot in autobuz sa se uite in jurul lor ca mai sunt copii ,fetele sunt in stare sa o faca in autobuz la fel cum au fost prinsa una dintre ele in scoala ,asta e ce meritam ca suntem necivilizati.

x

Check Also

Populația ocupată civilă a județului Vaslui va fi peste trei ani de numai 123.300 persoane

Județul Vaslui se va clasa în următorii ani pe ...

Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui face toate diligențele pentru recuperarea obligațiilor fiscale ...

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: