Home » Justitie » Viitori sportivi, hoți de brazi de Crăciun

Viitori sportivi, hoți de brazi de Crăciun

de Marian MOCANU
Doi elevi ai Liceului cu Program Sportiv din municipiul Vaslui au fost prinși de polițiștii locali după ce au tăiat și furat un brad din parcul de lângă Teatrul de Vară. În afară de faptul că au fost amendați și puși să plătească contravaloarea bradului, cei doi riscă sancțiuni și din partea conducerii liceului.
În această perioadă, magia sărbătorilor de iarnă cuprinde pe fiecare. Sunt însă și persoane care, pentru a savura această magie, nu se dau în lături în a-și procura ilegal bradul sub care ar trebui să găsească cadouri din partea celor dragi. Este cazul a doi elevi în vârstă de 14, respectiv 15 ani, ai Liceului cu Program Sportiv din Vaslui. Aceștia, văzând brazii plantați de municipalitate în parcul din vecinătatea Teatrului de Vară, au considerat că unuia dintre ei îi șade mai bine în camera de internat. Zis și făcut: sâmbătă noapte, cei doi viitori sportivi, unul în clasa a IX-a, din Iași, altul în clasa a X-a, din Vaslui, au tăiat un brad cu o înălțime de circa doi metri, numai bun de împodobit, cu care au încercat să se furișeze spre internat. N-au avut noroc! Polițiștii locali, care au în consemn inclusiv pomii și florile din parcuri, au sesizat lipsa bradului și și-au alertat colegii. O patrulă a Poliției Locale i-a descoperit, în jurul orelor 3 noaptea, pe strada Decebal, în zona Liceului Emil Racoviță. Elevii au recunoscut că au sustras bradul.
Copiii au fost amendați cu suma de 350 lei și obligați să plătească contravaloarea bradului. Totodată, pe lângă părinții elevilor, a fost anunțată și conducerea liceului, care urmează să ia măsuri în consecință.
de Marian MOCANU Doi elevi ai Liceului cu Program Sportiv din municipiul Vaslui au fost prinși de polițiștii locali după ce au tăiat și furat un brad din parcul de lângă Teatrul de Vară. În afară de faptul că au fost amendați și puși să plătească contravaloarea bradului, cei doi riscă sancțiuni și din partea conducerii liceului. În această perioadă, magia sărbătorilor de iarnă cuprinde pe fiecare. Sunt însă și persoane care, pentru a savura această magie, nu se dau în lături în a-și procura ilegal bradul sub care ar trebui să găsească cadouri din partea celor dragi. Este cazul…

Review Overview

User Rating: 3.6 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: