Home » Justitie » CJPC a împărțit amenzi comercianților de jucării

CJPC a împărțit amenzi comercianților de jucării

Zilele trecute, comercianții de jucării din județ au fost obiectul unei acțiuni a Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui.

Reprezentatii CJPC au vrut să verifice dacă sunt respectate prevederile legale în ce privește comercializarea jucăriilor. Au constatat numeroase abateri. Marfa pusă spre vânzare de unii operatori economici nu avea denumirea și adresa producătorului sau importatorului. La alții lipseau coduri de identificare sau comercializare a jucăriilor, fără ca informațiile inscripționate să fie traduse în limba română. Deasemenea comercianții mai vindeau anumite jucării, seturi de animale sau imitații de legume și fructe, care, utilizate în condiții normale, pot deveni periculoase și pot constitui pericol pentru copii din cauza confuziei cu produsul real. În unele dintre magazinele de jucării verificate nu era respectat orarul afișat de funcționare, iar în multe cazuri, jucăriile nu aveau prețul afișat.

Pentru toate neregulile constatate, au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 amenzi, în valoare de 23.000 lei și 19 avertismente. Totodată, s-a dispus măsura de oprire temporară a comercializării pentru produse în valoare de 26.973 lei și măsura de oprire definitivă a comercializării pentru produse în valoare de 207 lei. (G.P)

Zilele trecute, comercianții de jucării din județ au fost obiectul unei acțiuni a Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui. Reprezentatii CJPC au vrut să verifice dacă sunt respectate prevederile legale în ce privește comercializarea jucăriilor. Au constatat numeroase abateri. Marfa pusă spre vânzare de unii operatori economici nu avea denumirea și adresa producătorului sau importatorului. La alții lipseau coduri de identificare sau comercializare a jucăriilor, fără ca informațiile inscripționate să fie traduse în limba română. Deasemenea comercianții mai vindeau anumite jucării, seturi de animale sau imitații de legume și fructe, care, utilizate în condiții normale, pot deveni periculoase și pot…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: