Home » Sanatate » Plățile pentru rețete compensate au scăzut cu 20% după introducerea cardului de sănătate

Plățile pentru rețete compensate au scăzut cu 20% după introducerea cardului de sănătate

Plățile făcute de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui către farmacii pentru rețete gratuite și compensate au scăzut cu 20% după introducerea efectivă, de la 1 septembrie, a obligativității prezentării cardului de sănătate la achiziționarea medicamentelor.

Introducerea obligativității utilizării cardului de sănătate la procurarea de medicamente din farmacii pe rețete gratuite și compensate a condus la o reducere semnificativă a bugetului alocat pentru aceste cheltuieli. Astfel, costurile pentru rețetele cu sau fără contribuție personală au scăzut, din luna septembrie, la cinci milioane de lei lunar, față de șase milioane cât se înregistra, în medie, până la introducerea cardului de sănătate, ceea ce înseamnă o reducere cu 20%. Excepție fac cele trei luni de vară, unde, în fiecare an, pe această perioadă, sumele cheltuite de CJAS sunt mai mici.

Într-adevăr, din analiza făcută pe un trimestru de la introducerea obligativității utilizării cardului de sănătate în farmacii, se observă o scădere a bugetului alocat la capitolul rețete cu și fără contribuție personală. Ce-i drept, din toamna acestui an, au mai scăzut și prețurile la o serie de medicamente, însă nu se știe ce influență are acest aspect. Cert este că au scăzut cheltuielile pentru medicamentele compensate chiar și sub cinci milioane de lei în noiembrie, față de 6,6 milioane lei, de exemplu, cât am avut în martie anul acesta”, a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.

Față de anii din urmă, la nivelul județului Vaslui nu mai există niciun fel de restricții în ceea ce privește bugetul alocat pe farmacii pentru rețetele gratuite și compensate. (Ionuț PREDA)

Plățile făcute de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui către farmacii pentru rețete gratuite și compensate au scăzut cu 20% după introducerea efectivă, de la 1 septembrie, a obligativității prezentării cardului de sănătate la achiziționarea medicamentelor. Introducerea obligativității utilizării cardului de sănătate la procurarea de medicamente din farmacii pe rețete gratuite și compensate a condus la o reducere semnificativă a bugetului alocat pentru aceste cheltuieli. Astfel, costurile pentru rețetele cu sau fără contribuție personală au scăzut, din luna septembrie, la cinci milioane de lei lunar, față de șase milioane cât se înregistra, în medie, până la introducerea cardului de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: