Home » Sport » Succes la Campionatul European de Cros

Succes la Campionatul European de Cros

de George PROCA

Bârlădeanca Mihaela Petrea a contribuit la obținerea locului VI de echipa de seniori la Campionatul European de Cros. Acesta s-a disputat duminică, în Franța, la Toulon – Hyeres.

Mihaela, reprezentanta Clubului Sportiv Școlar Bârlad, dar și a Clubului Sportiv Universitatea Galați, a obținut al patrulea punctaj al echipei, clasându-se pe locul 54. Asta în condițiile în care echipa României a fost compusă din 5 sportive. Dar numai primele patru punctaje s-au contabilizat pentru rezultatul pe echipe. Celelalte reprezentante ale României care au punctat s-au clasat după astfel: Ancuța Bobocel – locul 5, Cristina Negru – locul 29 și Elena Panaet – locul 38. În clasamentul pe echipe, primul loc a fost ocupat de Marea Britanie, urmată de Franța, medalia de bronz revenind Irlandei. La competiție au participat 10 echipe.

bolgar_lucian„Este un rezultat foarte bun locul șase. Mă bucură enorm că am punctat la categoria senioare, ea fiind la categoria tineret. Impactul a fost foarte mare. Diferența de vârstă s-a simțit la ea, dar s-a mobilizat, a dat tot ce a putut și a obținut un rezultat bun. Nu m-a interesat o clasare la individual. Pe noi ne-a interesat doar ca echipa să ocupe un loc bun. Am punctat în clasamentul pe națiuni în cadrul Federației Europene de Atletism. Federația e mulțumită de rezultatele pe care le-au obținut fetele. Este foarte bine, nu se așteptau. Președintele ne-a sunat să ne felicite pentru rezultat. Fetele care au punctat au fost două senioare și două de la tineret. A fost o improvizație care a dat rezultat”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenor la Clubul Sportiv Școlar din Bârlad.

Pentru rezultatele obținute Mihaela Petrea și antrenorul ei, Lucian Bolgar, vor fi premiați. Primele șase locuri la campionatele europene, mondiale și olimpice se premiază de Ministerul Tineretului și Sportului.

Referitor la dimensiunea provocării pe care au trebuit să o înfrunte, antrenorul a completat: “Ca orice teren de cros și acesta a cerut maxim de la sportive. Au fost porțiuni cu zgură afânată, iarbă mare, pante scurte, bușteni. Vremea a fost totuși foarte bună, prielnică pentru alergat, în jur de 14 grade. Au fost și ceva probleme cu dureri de ficat și spate. Dar nu mai contează. A fost o experiență. Eu sunt mulțumit de rezultat pentru că Mihaela a alergat dublul distanței pentru care se antrenează în mod normal – 8.000m.”

Locul 9 pentru România la Europenele de cros pentru juniori
maria ifteniLa același campionat de cros dar la juniori, Vasluianca Maria Ifteni a adus o contribuție majoră pentru obținerea locului nouă pe echipe, fiind prima din echipa naționalei noastre care a trecut linia de sosire la individual. A obținut locul 30 la individual. Următoarea din echipa de patru sportive a României a ocupat locul 57.
Profesoara Viorica Pintilie, care o antrenează pe sportiva de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, ne-a declarat: „A punctat foarte bine. Ea a avut cea mai bună prestație din echipă. Sunt foarte mulțumită de modul în care a concurat”. (G.P)

de George PROCA Bârlădeanca Mihaela Petrea a contribuit la obținerea locului VI de echipa de seniori la Campionatul European de Cros. Acesta s-a disputat duminică, în Franța, la Toulon – Hyeres. Mihaela, reprezentanta Clubului Sportiv Școlar Bârlad, dar și a Clubului Sportiv Universitatea Galați, a obținut al patrulea punctaj al echipei, clasându-se pe locul 54. Asta în condițiile în care echipa României a fost compusă din 5 sportive. Dar numai primele patru punctaje s-au contabilizat pentru rezultatul pe echipe. Celelalte reprezentante ale României care au punctat s-au clasat după astfel: Ancuța Bobocel – locul 5, Cristina Negru – locul 29…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor