Home » Sport » „Cupa de Iarnă” la șah

„Cupa de Iarnă” la șah

Clubul de șah „Gheorghe Neștianu” din Bârlad a organizat o nouă competiție, de această dată pentru seniori. În fața tablei de șah s-au aflat 26 de concurenți din Bârlad, Tecuci și mediul rural.

Sah 2„După ședința tehnică s-a decis ca acest concurs să se desfășoare în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, cu timp de gândire de 30 de minute pentru fiecare jucător. Perechile s-au făcut pe calculator. Pentru departajare, în caz de egalitate, s-a aplicat sistemul de coeficienți Bucholtz mediu și progresiv”, ne-a declarat Jean Mocanu, cel care a arbitrat și supravegheat competiția.

Locul I și Cupa de Iarnă i-au revenit lui Cezar Crăescu, locul II lui Alin Cordaș, locul III lui Nicolae Cristea, locul IV lui Gheorghe Broștiuc, iar locul V a fost ocupat de Neculai Artene.

Festivitatea de premiere a celor mai buni șahiști seniori a avut loc la Cercul Militar Bârlad, concurenții primind medalii, diplome dar și premii în bani oferite de Alin Cordaș.

„Cupa de Toamnă la șah a fost finanțată de Lică Blănaru, care, din nefericire, a murit. Festivitatea de premiere a însemnat nu doar bucurie ci și tristețe în rândul participanților care l-au cunoscut și apreciat pe acest om minunat”, a mai spus Jean Mocanu.

Următoarea competiție va avea loc în preajma Zilei Unirii și se va numi „Cupa 24 Ianuarie”. (Mihaela NICULESCU)

Clubul de șah „Gheorghe Neștianu” din Bârlad a organizat o nouă competiție, de această dată pentru seniori. În fața tablei de șah s-au aflat 26 de concurenți din Bârlad, Tecuci și mediul rural. „După ședința tehnică s-a decis ca acest concurs să se desfășoare în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, cu timp de gândire de 30 de minute pentru fiecare jucător. Perechile s-au făcut pe calculator. Pentru departajare, în caz de egalitate, s-a aplicat sistemul de coeficienți Bucholtz mediu și progresiv”, ne-a declarat Jean Mocanu, cel care a arbitrat și supravegheat competiția. Locul I și Cupa de Iarnă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: