Home » Administratie » Facilități fiscale pentru cetățenii municipiului Vaslui

Facilități fiscale pentru cetățenii municipiului Vaslui

de Marian Mocanu

Vasluienii care-și vor achita integral, până pe data de 31 martie, taxele și impozitele restante la data de 30 septembrie a acestui an, vor beneficia de reduceri a penalităților de până la 73,30%. Măsura, ce urmează a fi aprobată azi de Consiliul Locala Municipiului Vaslui, vine atât în sprijinul cetățenilor cât și a bugetului local. 

Consilierii vasluieni vor discuta un proiect de hotărâre prin care se acordă unele facilități fiscale contribuabililor cu datorii la bugetul local. Proiectul a fost elaborat în vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate și care nu au fost în măsură să acceseze o eșalonare la plată pentru obligațiile fiscale restante. Scopul promovării acestei hotărâri este determinat de stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligațiilor de plată restante, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și diminuarea arieratelor bugetare.

Practic, vasluienii, persoane fizice sau juridice, care, la data de 30 septembrie a acestui an au restanțe la plata impozitelor și taxelor locale, dacă le vor achita până pe 31 martie, vor beneficia de reduceri a penalităților de până la 73,30%. Această scutire de penalități, făcută cu scopul de a crește încasările de taxe și impozite la bugetul local, este făcută pentru a contracara unele noi prevederi legale care ar putea duce la scăderea nivelului de încasări. Conform noului Cod Fiscal, plata diferitelor amenzi au întâietate la obligațiilor la bugetele locale, astfel că, din acest motiv, municipalitatea se așteaptă ca, în anul 2016, procentul de încasare a taxelor și impozitelor locale să scadă. Trebuie spus că, până acum, municipiul Vaslui era printre reședințele de județ fruntașe la încasarea taxelor și impozitelor locale, cu procente de peste 96%. Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre, prin acestă act normativ a Consiliului Local se exprimă interesul general de susținere a creșterii economice prin sprijinirea contribuabililor aflați în dificultate. 

de Marian Mocanu Vasluienii care-și vor achita integral, până pe data de 31 martie, taxele și impozitele restante la data de 30 septembrie a acestui an, vor beneficia de reduceri a penalităților de până la 73,30%. Măsura, ce urmează a fi aprobată azi de Consiliul Locala Municipiului Vaslui, vine atât în sprijinul cetățenilor cât și a bugetului local.  Consilierii vasluieni vor discuta un proiect de hotărâre prin care se acordă unele facilități fiscale contribuabililor cu datorii la bugetul local. Proiectul a fost elaborat în vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate și care nu au fost în măsură să acceseze o eșalonare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: