Home » Sport » Liga a IV-a a intrat în vacanță

Liga a IV-a a intrat în vacanță

În cel de-al patrulea eșalon fotbalistic din România nu se vor mai disputa meciuri până în martie 2016.

După 11 etape pe primul loc în Liga a IV – a se află Pajura Huși cu 27 de puncte, urmată de Vitis Șuletea(24), FC 2007 Gârceni(19) și FC 2002 Vaslui(18), echipă care are un meci mai puțin disputat. Multim Perieni cu 13 puncte acumulate și Sporting Bârlad cu 11 puncte și un meci mai puțin disputat mai păstrează șanse pentru play-off. La finalul sezonului regulat, primele patru clasate vor obține calificarea în playoff – ul Ligii a IV – a. De menționat că echipa SMART Negrești s-a retras din campionat și din acest motiv doar ultimul loc retrogradează. Flacăra Murgeni ocupă acum acest loc cu 0 puncte și este greu de grezut că poate evita retrogradarea în eșalonul V.

Golgheterii competiției sunt Ionuț Gohoreanu de la Sporting Bârlad, cu 15 reușite, egipteanul Afifi Hany Ragab Zaki de la Vitis Suletea (14) și Ionuț Cătălin Pintilie de la SMART Negresti. Afifi Hany Ragab Zaki, atacantul egiptean al celor de la Vitis Suletea, în vârstă de 36 de ani, a evoluat în trecut în prima ligă din Egipt.

AJF premiază fairplay – ul

Asociația Județeană de Fotbal Vaslui(AJF) este determinată să readucă în prim plan spectacolul fotbalistic. Au găsit ca soluție premierea celor mai fair-play echipe la sfârșitul acestei ediții de campionat pentru că sancțiunile nu reușesc să descurajeze comportamentele huliganice care au loc pe terenul de fotbal. Mai mulți arbitri au fost loviți sau scuipați în prima parte a campionatului. Iar agresiunea dintre jucători a depășit de multe ori limitele stabilite de regulament.

Cei de la Flacăra Murgeni au primit cele mai puține cartonașe, doar șase. Asta se datorează faptului că au disputat pe teren doar 5 partide, iar alte trei au fost pierdute la masa verde pentru că viza medicală lipsea de pe legitimațiile jucătorilor. Urmează la mare distanță FC 2007 Garceni, care a primit 15 cartonașe galbene și Viitorul Rebricea cu 12 cartonașe galbene și unul roșu primite.

Decizia se aplică și în cazul ediției trecute de campionat. Avântul Zăpodeni, Unirea Bancă și Inter Sport Vaslui vor beneficia, din partea conducerii AJF Vaslui, de gratuitate la taxele și vizele anuale pentru anul 2016. Asta pentru că în ediția 2014-2015 a Ligii a IV-a au fost cele mai fair-play echipe. Campioana turului, Pajura Huși, a contabilizat 14 cartonașe galbene și două roșii.

Vitis Șuletea cu 18 cartonașe galbene și 2 roșii ține capul de afiș printre echipele din actualul sezon care au pus pe gânduri oficialitățile și au dus la noua măsură pentru prevenirea comportamentului agresiv. Este urmată îndeaproape de Unirea Banca, echipă care are 16 cartonașe galbene și 3 roșii și FC 2002 Vaslui cu 15 cartonașe galbene și 3 roșii.

Perioada de transferuri, 26 ianuarie – 22 februarie

Echipele din campionatul județean de fotbal vor avea la dispoziție aproape o lună de zile pentru a-și definitiva loturile înainte de reluarea campionatului. Startul la transferuri se va da pe 26 ianuarie 2016, urmând ca ultimele transferuri să se facă pe 22 februarie. (George PROCA)

În cel de-al patrulea eșalon fotbalistic din România nu se vor mai disputa meciuri până în martie 2016. După 11 etape pe primul loc în Liga a IV - a se află Pajura Huși cu 27 de puncte, urmată de Vitis Șuletea(24), FC 2007 Gârceni(19) și FC 2002 Vaslui(18), echipă care are un meci mai puțin disputat. Multim Perieni cu 13 puncte acumulate și Sporting Bârlad cu 11 puncte și un meci mai puțin disputat mai păstrează șanse pentru play-off. La finalul sezonului regulat, primele patru clasate vor obține calificarea în playoff - ul Ligii a IV - a. De…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: