Google+
Home » National » România S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului Mondial de handbal, după ce a învins Danemarca în prelungiri

România S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului Mondial de handbal, după ce a învins Danemarca în prelungiri

Echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, reprezentativa țării gazdă, și va întâlni selecționata Norvegiei în penultimul act al competiției. 

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.

Cele două echipe s-au mai duelat în aceeași sală, la CE din 2010, atunci când tricolorele au câștigat medalia de bronz, învingând Danemarca în finala mică.

Tot miercuri, în celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franța 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) și Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11). Astfel, în semifinalele Campionatului Mondial se vor duela Olanda – Polonia și România – Norvegia, în timp ce învinsele Franța, Rusia, Muntenegru și Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8. 

Tricolorele s-au calificat în sferturi după ce au eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul patru în grupa D.

Obiectivul naționalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit.

Semifinalele se vor disputa vineri, atunci când sunt programate și primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum și meciurile pentru locurile 5-6 și 7-8, duminică.

Campionatul Mondial reprezintă și un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câștigătoarea competiției obținând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte șase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunțate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La ediția din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial.

La ediția din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, reprezentativa țării gazdă, și va întâlni selecționata Norvegiei în penultimul act al competiției.  Marcatoarele echipei României au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5. Cele două echipe s-au mai duelat în aceeași sală, la CE din 2010, atunci când tricolorele au câștigat medalia de bronz, învingând Danemarca în finala mică. Tot miercuri, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: