Home » Administratie » "Situația atipică" i-a ajutat pe bârlădeni

"Situația atipică" i-a ajutat pe bârlădeni

Bârlădenii au scăpat de cheltuieli în plus. Legea 224/2015 privind serviciile de alimentare cu apă și canalizare îi obligă să-și cumpere apometre cu citire la distanță a indexurilor doar pe locatarii care beneficiază de aceste servicii în baza unor contracte încheiate între asociațiile de proprietari și furnizorul de servicii. La Bârlad, însă, nu se află în acest caz decât locatarii câtorva blocuri din zona IRB. Totuși, dacă aceștia nu se declară nemulțumiți de serviciile de apă și canalizare, nici ei nu sunt obligați să-și achiziționeze astfel de aparate.

„La Bârlad exista o situație atipică. Din varii motive, obiective sau subiective, asociațiile nu au vrut să încheie contracte cu Aquavas. Așadar, în baza Legii 224/2015, bârlădenii care au contracte individuale încheiate cu societatea noastră nu vor fi obligați să-și achiziționeze pe banii lor apometre cu citire la distanță”, ne-a declarat Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad.

Pe de altă parte, montarea unor astfel de aparate ar încurca intenția unor locatari care nu declară consumul real de apă. Aparatele ar permite reprezentanților Aquavas citirea indexurilor reale fără a fi nevoie să li se permită accesul la apometre.

Noua lege, 224/2015, aduce însă noutăți nu prea îmbucurătoare pentru acei proprietari care au optat pentru distribuția pe orizontală a apometrelor. Dacă până de curând verificarea acestor apometre era suportată de Aquavas, de acum înainte verificarea va fi achitată din buzunarul propriu de bârlădenii care au ales să-și scoată apometrele pe casa scării. (Mihaela NICULESCU)

Bârlădenii au scăpat de cheltuieli în plus. Legea 224/2015 privind serviciile de alimentare cu apă și canalizare îi obligă să-și cumpere apometre cu citire la distanță a indexurilor doar pe locatarii care beneficiază de aceste servicii în baza unor contracte încheiate între asociațiile de proprietari și furnizorul de servicii. La Bârlad, însă, nu se află în acest caz decât locatarii câtorva blocuri din zona IRB. Totuși, dacă aceștia nu se declară nemulțumiți de serviciile de apă și canalizare, nici ei nu sunt obligați să-și achiziționeze astfel de aparate. „La Bârlad exista o situație atipică. Din varii motive, obiective sau subiective,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: