Home / Justitie / Topul celor mai ciudate reclamații la Poliție: “Adrian Cărăbăț de la Zoo să-mi scoată din casă leul care vorbește limbi străine”

Topul celor mai ciudate reclamații la Poliție: “Adrian Cărăbăț de la Zoo să-mi scoată din casă leul care vorbește limbi străine”

Simona MIHĂILĂ și Roxana NĂSTASĂ

Printre zecile de mii de apeluri și sesizări pe care le primesc polițiștii vasluieni anual, există și unele cu un conținut de-a dreptul bizar. Nu trece lună fără ca la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui să nu fie trimisă vreo petiție care nu corespunde cu realitatea sau să nu se prezinte vreun cetățean care să reclame o “neregulă” demnă de filmele SF. Cel mai adesea, aceste persoane au probleme psihice.

Pe lângă problemele curente pe care locuitorii județului Vaslui le reclamă la Poliție, precum tâlhării, violuri, accidente și alte asemenea, unii dintre ei prezintă nereguli care depășesc orice imaginație. Majoritatea celor care-i asaltează pe oamenii legii cu astfel de petiții sunt, de regulă, persoane cu probleme psihice.

O reclamație ciudată suna așa: “De cinci ani își bat joc cu curent electric și distrug trupul meu cu tot felul de torturi, seruri otrăvitoare, bătăi peste creier, ochi cu cartușe oarbe”.

Alt cetățean a reclamat că este torturat cu șerpi și broaște: „Fac torturi cu șerpi, broaște și draci electronice de la ei, de la alții cu microbi”. Tot de tortură se plânge și un alt vasluian case susține că este victima experimentelor: „Fac tot felul de experimente pe creier, pe ochi, în trup fără de voia noastră”.

Alții le cer polițiștilor să oprească îmbolnăvirea, distrugerile cu circuite mortale și electroșocurile: “Ne electrocutează la cap, la degetele de la mâini”, „Își deschid craniul cerebral și își unesc creierului lor cu al victimei”, “Vă rog să opriți distrugeri cu circuite mortale, vrăjitorii, să facem boli”.

reclamatii-nebuniLa Bârlad, o doamnă foarte supărată pe vecinul său a cărei soție este plecată la muncă, în străinătate le-a spus polițiștilor să ia măsuri fiindcă omul e incapabil să-și țină în frâu instinctele animalice. De dorul soției bărbatul a căpătat, se pare, puteri nebănuite: ”Mă violează în fiecare noapte prin tavan. Eu stau la etajul doi, iar el la trei și numai la prostii se gândește. Eu l-am refuzat tot timpul, dar a găsit soluția asta, prin tavan”.

O altă doamnă, exasperată că polițiștii nu iau măsuri, a apelat la redacția noastră: ”Vă rog să veniți să scrieți despre vecinii mei care mă electrocutează cu șocuri de înaltă și de joasă tensiune”.

Nici regnul animal nu lipsește din reclamațiile vasluienilor. O bătrână le-a cerut polițiștilor să ia legătura urgent cu Adrian Cărăbăț, șeful Grădinii zoologice, ca să-i ia de pe cap o ditamai lighioana: ”Să vină cu o cușcă la mine acasă ca să ia un leu care nu mai pleacă din camera mea. Nu mai pot să dorm din cauza lui, că mă ține de vorbă toată noaptea. Cred că e scăpat de la vreun circ, că e umblat prin lume, știe multe limbi străine”.

Un bărbat susține că este vizitat zilnic de prietenul său care a murit în copilărie și-l bănuiește că a evadat din mormânt: ”Trebuie deschis mormântul pentru a vedea dacă mai este acolo, dacă nu a evadat. Dezhumarea este permisă de lege, mai ales când e vorba de cazuri serioase ca acesta”.

Altul este deranjat de vecina care îl spionează când face duș: ”Și-a schimbat țevile la baie și i-a dat ciubuc instalatorului să-i monteze vizor în perete”.

Și Serviciul de gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bârlad ar trebui să stea cu ochii în patru pe zonele pe care tocmai le-a împădurit: ”Vreau un paznic de la primărie în fața blocului, că vecinul meu a mâncat puieții după ce au fost plantați”.

Aceste sesizări sunt de cele mai multe ori clasate, din conținutul petițiilor sau din verificările efectuate anterior de către Poliție în unitățile medicale de specialitate rezultând că petenții suferă de afecțiuni de natură psihică care să le afecteze discernământul.

Conform prevederilor O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, termenelor de soluționare pentru petițiile primite de instituțiile publice sunt de 30 de zile de la înregistrarea acestora de către structura competentă a le soluționa. În cazuri deosebite care necesită o cercetare îndelungată, termenul va putea fi prelungit cu cel mult 15 zile. Petițiile a căror soluționare este de competența altor autorități publice se trimit acestora în termen de cel mult cinci zile de la data primirii lor, situație ce va fi adusă la cunoștința petenților. Există și situații în care se dispune clasarea petiției, fără efectuarea de verificări atunci când petiția este anonimă, nu conține datele de identificare a petentului ori acestea sunt false sau din conținutul petiției ori din verificările efectuate anterior în instituțiile medicale de specialitate rezultă că reclamantul suferă de afecțiuni psihice de natură să-i afecteze discernământul.

Simona MIHĂILĂ și Roxana NĂSTASĂ Printre zecile de mii de apeluri și sesizări pe care le primesc polițiștii vasluieni anual, există și unele cu un conținut de-a dreptul bizar. Nu trece lună fără ca la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui să nu fie trimisă vreo petiție care nu corespunde cu realitatea sau să nu se prezinte vreun cetățean care să reclame o “neregulă” demnă de filmele SF. Cel mai adesea, aceste persoane au probleme psihice. Pe lângă problemele curente pe care locuitorii județului Vaslui le reclamă la Poliție, precum tâlhării, violuri, accidente și alte asemenea, unii dintre ei prezintă…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport ...

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: