Google+
Home » Justitie » Comisarul Iulian Munteanu, șeful Biroului Rutier Vaslui, a fost reținut de procurorii DNA

Comisarul Iulian Munteanu, șeful Biroului Rutier Vaslui, a fost reținut de procurorii DNA

de Marian Mocanu

Chemat în cursul zilei de ieri la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție Iași, comisarul Iulian Munteanu, șeful Biroului rutier din Cadrul IPJ Vaslui, a fost reținut de procurorii DNA. Cercetat pentru înfăptuirea de fapte de corupție, într-un dosar cu ramificații la București și în Ilfov, Iulian Munteanu va apare azi în fața judecătorilor ieșeni care vor decide dacă polițistul va petrece următoarele 30 de zile după gratii, în arest preventiv.

Săptămâna trecută, procurorii DNA însoțiți de jandarmi au descins la sediul Serviciului Poliției Rutiere Vaslui, dar și la locuința comisarului Munteanu, de unde au fost ridicate mai multe documente. Ulterior, mai mulți lucrători ai acestui serviciu au fost audiați la Iași, ieri, odată cu Iulian Munteanu, fiind chemați în același scop, și ofițerul Augustin Brat, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, dar și șeful Serviciului, comisarul Ioan Vârlan, în calitate de martori în dosar. Iulian Munteanu este acuzat de luare de mită, abuz de putere și trafic de influiență într-un dosar în care mai este implicat și un înalt ofițer din cadrul IGPR București, comisarul șef Mihai Axinte. Acesta din urmă a fost șeful unei echipe venite în control la IPJ Vaslui în luna aprilie, ocazie cu care i-ar fi cerut comisarului Iulian Munteanu să tergiverseze soluționarea unor dosare. Culmea este că, în urma acelui controlul, Iulian Munteanu a primit mustrare scrisă pentru deficiențele constatate.

de Marian Mocanu Chemat în cursul zilei de ieri la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție Iași, comisarul Iulian Munteanu, șeful Biroului rutier din Cadrul IPJ Vaslui, a fost reținut de procurorii DNA. Cercetat pentru înfăptuirea de fapte de corupție, într-un dosar cu ramificații la București și în Ilfov, Iulian Munteanu va apare azi în fața judecătorilor ieșeni care vor decide dacă polițistul va petrece următoarele 30 de zile după gratii, în arest preventiv. Săptămâna trecută, procurorii DNA însoțiți de jandarmi au descins la sediul Serviciului Poliției Rutiere Vaslui, dar și la locuința comisarului Munteanu, de unde au fost ridicate mai…

Review Overview

User Rating: 4.15 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: