Google+
Home » National » Proiect: Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifică kilometrajul mașinilor

Proiect: Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifică kilometrajul mașinilor

Înșelăciunea săvârșită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL. 

Inițiativa completează Codul Penal cu infracțiunea de “înșelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. “Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înțelege: elementele de identificare, proveniența, modificările și intervențiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparațiilor și accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracțiune independent de diligența depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacțiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale și, în consecință, creșterea siguranței pe drumurile publice. “În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranța circulației, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înșelat”, susțin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman,Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboș, Florin Alexe,Virgil Guran și Erland Cocei.

Senatul este prima cameră sesizată.

Sursa; mediafax.ro

Comments

comments

Înșelăciunea săvârșită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL.  Inițiativa completează Codul Penal cu infracțiunea de "înșelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor", pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. "Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înțelege: elementele de identificare, proveniența, modificările și intervențiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparațiilor și accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracțiune independent de diligența depusă de persoana care devine titular de drepturi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: