Google+
Home » World » Turcia anunță că nu ia în serios amenințările lui Vladimir Putin. Davutoglu: “Își amintește de activitățile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB-ul nu mai există”

Turcia anunță că nu ia în serios amenințările lui Vladimir Putin. Davutoglu: “Își amintește de activitățile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB-ul nu mai există”

Turcia nu ia în serios amenințările Rusiei, deoarece “KGB-ul nu mai există”, a declarat premierul Ahmed Davutoglu, după ce președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat că Administrația Recep Tayyip Erdogan se apropie de sfârșit. 

“Guvernul Turciei nu ia în serios pozițiile dure ale președintelui Vladimir Putin și nu va răspunde comentariilor insultătoare și nediplomatice”, a declarat Ahmet Davutoglu, conform ziarului Hurriyet.

“Probabil că Vladimir Putin își amintește de activitățile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB nu mai există de mult timp iar propaganda sovietică ține de domeniul istoriei”, a adăugat șeful Guvernului de la Ankara.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a continuat sâmbătă declarațiile critice la adresa Turciei, pe fondul tensiunilor generate de doborârea unui bombardier rus pe 24 noiembrie.

Cu ocazia Zilei serviciilor secrete ruse, Putin a declarat, referindu-se la Administrația de la Ankara, condusă de președintele Recep Tayyip Erdogan: “Nimic nu este etern sub soare”.

Vladimir Putin afirma joi că doborârea bombardierului rus a fost un “act inamic” al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forțele ruse vor doborî orice aparat militar turc care va intra în Siria. “Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, așa cum susține Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze; în schimb, turcii au căutat susținerea NATO. Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborârea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autoritățile turce au vrut să arate Statelor Unite și Uniunii Europene că sunt un partener de încredere”, a adăugat liderul rus, trecând la amenințarea directă a Ankarei. “Dacă până acum aviația militară turcă încălca frecvent spațiul aerian sirian, să o facă și acum!”, a avertizat Vladimir Putin, amintind că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relațiile dintre Rusia și Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecințe grave asupra relațiilor bilaterale.

Comments

comments

Turcia nu ia în serios amenințările Rusiei, deoarece "KGB-ul nu mai există", a declarat premierul Ahmed Davutoglu, după ce președintele rus, Vladimir Putin, a sugerat că Administrația Recep Tayyip Erdogan se apropie de sfârșit.  "Guvernul Turciei nu ia în serios pozițiile dure ale președintelui Vladimir Putin și nu va răspunde comentariilor insultătoare și nediplomatice", a declarat Ahmet Davutoglu, conform ziarului Hurriyet. "Probabil că Vladimir Putin își amintește de activitățile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB nu mai există de mult timp iar propaganda sovietică ține de domeniul istoriei", a adăugat șeful Guvernului de la Ankara. Președintele Rusiei,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: