Home » Sanatate » A născut la 13 ani

A născut la 13 ani

Moș Crăciun i-a adus în dar unei copile de 13 ani, din Muntenii de Galați, un bebeluș. Nu este vorba de o jucărie, ci despre un băiețel adevărat. Fata, însărcinată în luna a noua, a simțit că-i vine sorocul și împreună cu câțiva membri ai familiei a venit cu mașina la spitalul bârlădean.

Medicii obstetricieni care au internat-o duminică după-amiază, au considerat că este timpul să-i facă cezariană și cu 10 minute înainte de miezul nopții, copila a născut un băiețel de 2, 900 kg, care a primit scorul APGAR 9. Protocolul medical prevede în cazul adolescentelor până în 15 ani nașterea prin cezariană.

Tânăra mamă, de etnie rromă, se simte bine, iar ieri dimineață a fost transferată de la terapie intensivă în secția de Obstetrică. Nu știe să scrie nici să citească și nici măcar să folosească un telefon mobil, dar asta contează mai puțin în aceste momente. Familia fetei este fericită că are un nou membru sănătos și băiat, pe deasupra.

În România, din păcate, tot mai multe adolescente sub 18 ani nasc tot mai des. La Bârlad, vârsta cea mai fragedă în rândul mamelor care au născut la maternitatea Spitalului „Elena Beldiman” este de 12 ani. Medicii reclamă dezinteresul tot mai mare al gravidelor față de sănătatea lor și a copiilor lor. Gravidelor, în general, nu li se urmărește sarcina, în primul rând din cauza indiferenței acestora. (Mihaela NICULESCU)

Moș Crăciun i-a adus în dar unei copile de 13 ani, din Muntenii de Galați, un bebeluș. Nu este vorba de o jucărie, ci despre un băiețel adevărat. Fata, însărcinată în luna a noua, a simțit că-i vine sorocul și împreună cu câțiva membri ai familiei a venit cu mașina la spitalul bârlădean. Medicii obstetricieni care au internat-o duminică după-amiază, au considerat că este timpul să-i facă cezariană și cu 10 minute înainte de miezul nopții, copila a născut un băiețel de 2, 900 kg, care a primit scorul APGAR 9. Protocolul medical prevede în cazul adolescentelor până în 15…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: