Home » Justitie » Hoți de lemne, prinși de polițiști

Hoți de lemne, prinși de polițiști

Mai mult persoane au fost prinse în timp ce transportau sau comercializau material lemnos fără a putea demonstra proveniența lemnului.

Polițiștii au depistat în Piața Vidin, din municipiul Vaslui, un bărbat care oferea spre comercializare 19 pomi de Crăciun, fără că aceștia să fie marcați cu sigiliu-crotaliu, conform prevederilor legale. Un tânăr de 29 ani a fost identificat în trafic, pe stradă Corni din municipiul Huși, în timp ce transporta cu autoturismul 1,850 mc material lemnos, esență plop, fără a deține documente legale de proveniență. Alți doi bărbați în vârstă de 35 ani, respectiv 48 ani, au fost prinși pe raza comunei Băcești în timp ce transportau cu două căruțe 1,5 mc. material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

În cazul tuturor s-a luat măsură sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010. Aceasta prevede că transportul materialelor lemnoase fără proveniență legală sau transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoțire ori fără documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei până la 5.000 lei. Deasemenea, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentaților Ocolurilor Silvice aferente.

Ghinioniștii au fost prinși în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor ilegale, a sustragerilor de material lemnos și a faptelor ilicite de comerț. Aceasta a fost efectuată de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, de investigații economico-financiare. Deasemenea, au contribuit la acțiune secțiile de poliție rurală Vaslui, Murgeni, Iana și Banca împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Silvice Vaslui, Gărzii Forestiere Focșani și Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Polițiștii au efectuat controale în zona piețelor, târgurilor și în locurile unde se comercializează pomi de Crăciun și au verificat mai multe autoturisme care transportau material lemnos, privind documentele de proveniență și însoțire a mărfii și a materialului lemnos.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 50 de contravenții pentru care au aplicat sancțiuni în valoare totală de 15.295 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate în baza prevederilor Legii 171. (George PROCA)

Mai mult persoane au fost prinse în timp ce transportau sau comercializau material lemnos fără a putea demonstra proveniența lemnului. Polițiștii au depistat în Piața Vidin, din municipiul Vaslui, un bărbat care oferea spre comercializare 19 pomi de Crăciun, fără că aceștia să fie marcați cu sigiliu-crotaliu, conform prevederilor legale. Un tânăr de 29 ani a fost identificat în trafic, pe stradă Corni din municipiul Huși, în timp ce transporta cu autoturismul 1,850 mc material lemnos, esență plop, fără a deține documente legale de proveniență. Alți doi bărbați în vârstă de 35 ani, respectiv 48 ani, au fost prinși pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor