Home » Administratie » Revoluția din Decembrie, omagiată și la Vaslui

Revoluția din Decembrie, omagiată și la Vaslui

de Marian Mocanu

Împlinirea a 26 de ani de la Revoluția Română din Decembrie va fi celebrată la Vaslui, la Monumentul Eroilor Revoluției din cimitirul Eternitatea astăzi, începând de la ora 11.00. Cu această ocazie, va fi oficiată o slujbă religioasă, vor fi depuse coroane în amintirea eroilor căzuți pentru democrație și va avea loc o defilare a unui detașament de onoare.

„Ziua de 22 decembrie, «Ziua Victoriei Revoluției din 1989» are o semnificație aparte pentru poporul nostru pentru că este ziua în care, în urmă cu 26 de ani, prin sacrificiul suprem al eroilor unui Decembrie însângerat, România s-a smuls din întunericul în care o prinsese un regim totalitar și a făcut pasul hotărâtor către lumină, către adevăr, către democrație. Așadar, se cuvine ca în aceste zile să cinstim memoria eroilor noștri care au pus înaintea propriei vieți dorința de libertate a generațiilor ce vor urma”, ne-a declarat colonel Ioan Teofil Costin, Comandantul Centrului Militar Județean.

La ceremonie vor participa oficialități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor descentralizate ori din subordinea Primăriei Vaslui, ai societății civile, parlamentari, fiind invitați și cetățenii care doresc să aducă un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru democrație și libertate. Ceremonia va debuta cu o slujbă religioasă, urmată de alocuțiuni ale invitaților și depuneri de jerbe și coroane în memoria eroilor Revoluției. La final, va avea loc defilarea și prezentarea onorului de către detașamentul de onoare special constituit cu această ocazie.

de Marian Mocanu Împlinirea a 26 de ani de la Revoluția Română din Decembrie va fi celebrată la Vaslui, la Monumentul Eroilor Revoluției din cimitirul Eternitatea astăzi, începând de la ora 11.00. Cu această ocazie, va fi oficiată o slujbă religioasă, vor fi depuse coroane în amintirea eroilor căzuți pentru democrație și va avea loc o defilare a unui detașament de onoare. "Ziua de 22 decembrie, «Ziua Victoriei Revoluției din 1989» are o semnificație aparte pentru poporul nostru pentru că este ziua în care, în urmă cu 26 de ani, prin sacrificiul suprem al eroilor unui Decembrie însângerat, România s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: