Home » Administratie » Șefii județului și-au amânat concediile prin hotărâre de Consiliu Județean

Șefii județului și-au amânat concediile prin hotărâre de Consiliu Județean

de Marian Mocanu

Președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu și vicepreședinții Vasile Mihalachi și Corneliu Bichineț nu au avut timp să-și ia tot concediul legal de odihnă pe acest an! Pentru a nu pierde zilele restante, între 16 și 25 de fiecare, ei au cerut consilierilor județeni să voteze o hotărâre în acest sens. Cei trei le vor lua acest concediu mai mult ca sigur la jumătatea anului viitor, în preajma alegerilor locale.

Șefii Consiliului Județean Vaslui au fost atât de ocupați în acest an cu bunăstarea județului încât nu au reușit să-și efectueze întreg concediul legal de odihnă aferent anului 2015. Președintele Dumitru Buzatu și vicepreședințele Corneliu Bichineț au mai rămas, fiecare, cu câte 16 zile de concediu neefectuate. Vasile Mihalachi a fost chiar mai activ, rămânând cu 25 de zile de concediu. Pentru a nu pierde zilele de concediu restante cei trei au cerut consilierilor județeni să aprobe efectuarea acestora pe parcursul anului viitor, pe motiv că „Neefectuarea în totalitate a concediilor de odihnă pe anul 2015 nu a fost posibilă din cauza problemelor multiple ivite în desfășurarea activității consiliului județean”. Zis și făcut, proiectul de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței CJ Vaslui de joi, 17 decembrie și a fost aprobat în unanimitate de consilierii județeni. Este adevărat că, în acest an, au fost „probleme multiple ivite în desfășurarea activității consiliului județean”, unele dintre ele rămase nerezolvate, însă, aproape sigur, motivul este altul. Anul viitor sunt alegerile locale, iar cei trei au funcții importante de partid. Este dealtfel o practică ca, în preajma alegerilor, persoanele implicate, în special din conducerea partidelor, să intre în concediu. Așa că nu ar fi de mirare ca zilele de concediu rămase neefectuate în acest an să fie recuperate în luna iunie 2016.

Culmea este că pe parcursul acestui an cei trei au fost plecați destul de mult timp din instituție, nu doar pentru a lua pulsul județului, dar și în afara acestuia, la diferite simpozioane, adunări sau alte acțiuni. Unele dintre deplasări s-au desfășurat chiar și la Bruxelles, unde cei trei au fost invitați să asiste la diverse lucrări ale organismelor europene sau ale unor foruri sau asociații legate de Comisia europeană. În luna august, datorită unei discuții în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Vaslui legată de o astfel de vizită la Bruxelles a vicelui Mihalachi s-a promis publicarea, pe site-ul instituției, a tuturor rapoartelor privind aceste deplasare. Acest lucru nu s-a întâmplat!

de Marian Mocanu Președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu și vicepreședinții Vasile Mihalachi și Corneliu Bichineț nu au avut timp să-și ia tot concediul legal de odihnă pe acest an! Pentru a nu pierde zilele restante, între 16 și 25 de fiecare, ei au cerut consilierilor județeni să voteze o hotărâre în acest sens. Cei trei le vor lua acest concediu mai mult ca sigur la jumătatea anului viitor, în preajma alegerilor locale. Șefii Consiliului Județean Vaslui au fost atât de ocupați în acest an cu bunăstarea județului încât nu au reușit să-și efectueze întreg concediul legal de odihnă aferent…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor