Home / Invatamant / Și copiii defavorizați au talent!

Și copiii defavorizați au talent!

de Răzvan CĂLIN

La Școala ”Vasile Pârvan” din Bârlad, copiii defavorizați au fost incluși într-un program de incluziune socială.

Școala gimnazială ”Vasile Pârvan” (fosta Școală generală nr. 2) din Bârlad derulează în momentul de față un ambițios proiect finanțat din fonduri europene care își propune să pună umărul la integrarea în societate a copiilor ce provin din diverse categorii defavorizate. În cadrul acestui proiect, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți elevi ai acestei școli au susținut un program artistic ce a avut ca tematică apropiatele sărbători de iarnă.

”Programul a cuprins vernisarea unei expoziții de felicitări de Crăciun realizate chiar de elevii noștri. De asemenea, un alt grup de copii a susținut un mic recital de dansuri populare românești specifice acestei perioade din an. Nu au lipsit, bineînțeles, colindele și alte cântece tradiționale românești interpretate tot de elevi ai școlii noastre. La toate aceste activități au fost incluși și copii din categorii defavorizate, care, astfel, au avut ocazia să lucreze în grup, în echipă și au simțit ce înseamnă să fii implicat și respnsabilizat la un asemenea nivel. Este una din metodele pe care școala noastră le-a propus pentru a ajuta copiii defavorizați să se integreze cât mai ușor și mai bine în sânul comunității. Să știți că s-a putut observa cum elevi de ai noștri, care avea serioase probleme de integrare, au început să aibă o evoluție pozitivă. S-a văzut clar că a le-a crescut nivelul încrederii în propriile forțe, stima de sine și au început să conștientizeze că lumea nu îi mai privește care pe niște paria”, ne-a declarat Daniel Ștefănică, directorul adjunct al Școlii ”Vasile Pârvan”.

Intitulat “Interculturalitate și toleranță în mediul educațional”, proiectul se va derula în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016.

de Răzvan CĂLIN La Școala ”Vasile Pârvan” din Bârlad, copiii defavorizați au fost incluși într-un program de incluziune socială. Școala gimnazială ”Vasile Pârvan” (fosta Școală generală nr. 2) din Bârlad derulează în momentul de față un ambițios proiect finanțat din fonduri europene care își propune să pună umărul la integrarea în societate a copiilor ce provin din diverse categorii defavorizate. În cadrul acestui proiect, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți elevi ai acestei școli au susținut un program artistic ce a avut ca tematică apropiatele sărbători de iarnă. ”Programul a cuprins vernisarea unei expoziții de felicitări de Crăciun realizate chiar…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

Peste 950 de familii sărace au rămas fără bani din cauza copiilor chiulangii 

de Dănuț CIOBANU Elevii din ...

A III – a ediție a întâlnirii „Bobocilor”, la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad

Peste 100 de elevi dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: