Home / Social / ”Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun”: O campanie de succes a cotidianului ”Est News”!

”Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun”: O campanie de succes a cotidianului ”Est News”!

de Redacția ”Est News”

Zeci de copii de la două grădinițe din comuna Coroiești sunt fericiți că Moș Crăciun nu i-a uitat și a venit cu daruri multe la ei și în acest an.

Este al doilea an consecutiv când grație zecilor de bârlădeni cu dare de mână și inimă caldă, mai mulți copii de la țară au simțit magia lui Moș Crăciun. ”Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun” este campania umanitară derulată și în acest an de cotidianul ”Est News” și la care au aderat foarte mulți dintre cititorii noștri.

Pe parcursul lunii decembrie, la sediile redacțiilor noastre din Bârlad și Vaslui s-au perindat o multitudine de oameni, care mai de care mai dornic să ofere, din puținul sau prea plinul său, câte ceva pentru bucuria unor copii mult mai greu încercați de soartă. Fiecare a pus în sacul încăpător al lui Moș Crăciun ce a crezut de cuviință, începând de la jucării de tot felul și până la obiecte de îmbrăcăminte. Ba chiar și un televizor și un computer, prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare. Și fiindcă tot suntem la acest capitol din povestea noastră de Crăciun, nu putem să nu reamintim gestul impresionant făcut de elevii a două clase (V C și II A) de la Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad, care au dat curs campaniei Est News și au venit la sediul redacției încărcați cu daruri pentru cei mai puțin norocoși.

În acest an, beneficiarii campaniei au fost 40 de copii de la Grădinițele cu program normal din Coroiești și Movileni. Vorbim despre două comunități cu oameni simpli și harnici, care muncesc din greu pentru a-și asigura traiul de pe o zi pe alta. Este, dacă vreți, povestea tristă a întregului mediu rural din județ și tocmai de aceea cotidianul ”Est News” a ținut să întindă o mână de ajutor acestor comunități greu încercate. Iar campania cu pricina nu am fi putut să o ducem la bun sfârșit fără ajutorul oamenilor de bine, cititorilor noștri cu suflet mare, care au dovedit încă o dată cât de mărinimoși sunt.

Sania lui Moș Crăciun a poposit la Grădinița cu program normal din Coroiești într-o primăvăratică zi de decembrie cu un soare care zâmbea larg după ce cu o zi înainte fusese ascuns bine sub văluri dense de ceață. Într-una din sălile grădiniței, copiii așteptau cuminți pe scăunele, însă simțeai din plin că fremătau de nerăbdare. Cu ochii sclipind de bucurie și agitație, unii dintre ei și-au luat inima în dinți și au îngăimat așa ușor, parcă temându-se ca nu cumva să-l supere pe moșul cel bărbos: ”Când vine camionul cu jucării?”. O întrebare îngăimată de un prichindel sfios, dar măcinat de nerăbdare și la care ceilalți copii așteptau cu priviri iscoditoare și urechile ciulite răspunsul care veni salvator: ”Tocmai a sosit!”. Să te ții coturi, ghioante și gâturi întinse la maxim ca să vadă mai bine cum pe ușa încăperii încep să fie aduse pungile și cutiile cu daruri de la Moș Crăciun. Și așa cum numai Moșul știe să o facă, în sală apăru în scurt timp un morman cu pachete înțesate de jucării. Ba chiar au fost și hăinuțe pentru copii de diverse vârste, ca să nu mai spunem de un computer și un televizor color, care de acum înainte le va face și mai interesant programul zilnic al micuților de aici. Imaginile care s-au succedat sunt greu de descris în cuvinte. Moșul și-a răsturnat sacul cu jucării în mijlocul încăperii și i-a invitat pe toți copiii să se adune în jurul mormanului și fiecare să-și aleagă ce vrea el, după cum îi poftește inimioara. Cu chipuri extaziate și radiind de fericire, copiii au tăbărât ca niște furnicuțe, cotrobăind cu înfrigurare prin vraful de jucării fel și fel. Ia uite ce de păpuși, uite și niște ponei drăgălași; uite și o grămadă de mașinuțe, uau unele sunt teleghidate; jocuri puzzle, uite și o sabie, ba chiar și niște pistoale; uite și-un aparat, și-un binoclu, ba avem chiar și un telescop … etc. Doamne, Moșul acesta ne-a adus așa de multe că nici nu mai știm pe ce să punem mâna. Când spiritele s-au mai calmat nițel, copiii au avut parte de o nouă surpriză din partea Moșului care le-a oferit și câte un pachet cu fructe și dulciuri. Încă un dar, încă o surpriză, meritate din plin de acești îngerași cu obraji rumeni.

Așa cum am mai spus, e greu de descris frenezia cu care micuții copii sărmani din Coroiești au trăit sosirea lui Moș Crăciun. Iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă voi, oameni cu suflet mare, nu ați fi răspuns cu atâta promptitudine campaniei inițiate de cotidianul nostru. Nu putem decât să vă mulțumim pentru clipele de fericire pe care le-ați provocat acestor copii sărmani și să vă asigurăm că totul vi se va întoarce înzecit. Cotidianul ”Est News” vă urează un Crăciun fericit, cu multă sănătate și veselie alături de cei dragi!

de Redacția ”Est News” Zeci de copii de la două grădinițe din comuna Coroiești sunt fericiți că Moș Crăciun nu i-a uitat și a venit cu daruri multe la ei și în acest an. Este al doilea an consecutiv când grație zecilor de bârlădeni cu dare de mână și inimă caldă, mai mulți copii de la țară au simțit magia lui Moș Crăciun. ”Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun” este campania umanitară derulată și în acest an de cotidianul ”Est News” și la care au aderat foarte mulți dintre cititorii noștri. Pe parcursul lunii decembrie, la sediile…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: