Home » Social » Pericol de explozie pe E 581, după ce o cisternă cu 27 de tone de motorină s-a răsturnat

Pericol de explozie pe E 581, după ce o cisternă cu 27 de tone de motorină s-a răsturnat

O cisternă cu 27 de tone de motorină s-a răsturnat, marți, pe drumul european E 581, pe raza comunei Drânceni. Nouă autospeciale de intervenție ale ISU Vaslui au fost trimise în zonă din cauza pericolul existent întrucât încărcătura de combustibilul a început să curgă din rezervoare.

Pericol de explozie, marți, pe drumul european E 581, în apropiere de Vama Albița, după ce șoferul unei cisterne cu 27 de tone de motorină, un bărbat de 60 de ani din Republica Moldova, a pierdut controlul asupra direcției într-o curbă deosebit de periculoasă, pe fondul vitezei și a ceții. În consecință, autotrenul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara șoselei, moment în care încărcătura de combustibilul a început să curgă din rezervoare. Șoferul cisternei a reușit să iasă singur din cabină, iar un alt participant la trafic a sunat la numărul de urgență 112, în zonă fiind trimise nouă autospeciale de intervenție și comandă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

„Pompierii ajunși la fața locului au asigurat perimetrul de siguranță întrucât exista pericolul producerii unei explozii, ținând cont de faptul că existau acele scurgeri de combustibil. Cu sprijinul celor de la unitatea militară din Huși s-a reușit repunerea pe roți a autotrenului și transvazarea motorinei într-o altă cisternă trimisă în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

Circulația în zonă pe sectorul unde s-a răsturnat cisterna a fost blocată pe sensul de mers spre Vama Albița pe durata celor opt ore de intervenție ale pompierilor, traficul fiind dirijat de către polițiști. (Ionuț PREDA)

O cisternă cu 27 de tone de motorină s-a răsturnat, marți, pe drumul european E 581, pe raza comunei Drânceni. Nouă autospeciale de intervenție ale ISU Vaslui au fost trimise în zonă din cauza pericolul existent întrucât încărcătura de combustibilul a început să curgă din rezervoare. Pericol de explozie, marți, pe drumul european E 581, în apropiere de Vama Albița, după ce șoferul unei cisterne cu 27 de tone de motorină, un bărbat de 60 de ani din Republica Moldova, a pierdut controlul asupra direcției într-o curbă deosebit de periculoasă, pe fondul vitezei și a ceții. În consecință, autotrenul a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: