Home » Administratie » Primarii și șefii de la județ, pro și contra legii pensiilor speciale pentru aleșii locali

Primarii și șefii de la județ, pro și contra legii pensiilor speciale pentru aleșii locali

Opiniile primarilor și a șefilor de la Consiliul Județean Vaslui sunt împărțite în ceea ce privește legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, unii considerându-le privilegii normale, în timp ce alții apreciază că, mai întâi, ar fi trebuit majorate lefurile celor care lucrează în administrația locală.

Aflat la cel de-al treilea mandat de vicepreședinte sau președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu susține că legea pensiilor speciale pentru aleșii locali îl contrariază: ”Este o lege care, pe mine personal, mă contrariază pentru că eu știam, până la acest moment, că primarii, președinții de consilii județene, senatorii și deputații sunt niște penali care, odată aleși, sunt, de fapt, condamnați să lucreze permanent, zi și noapte, șapte zile din șapte, patru ani din patru. Am observat de-a lungul timpului că această concepție nu era împărtășită doar de media românească, ci și de șefii de partide astfel încât am un sentiment confuz după ce am observat că s-au constituit majorități parlamentare pentru punerea în ordine a acestor lucruri. Eu sunt obișnuit ca în țara noastră totul să fie pe dos și, de aceea, nu mai știu ce să mai înțeleg că, după atâția ani de activitate, apar semnale normalității. Eu nu cred să țină mult treaba asta”.

Grigore Lefter

Grigore Lefter

Primarul comunei Oșești, Grigore Lefter, consideră că, înainte de votarea acestei legi, era mult mai important să fie majorate salariile celor care lucrează în administrația publică locală: „Ținând cont că sunt angajați în primărie care au salarii și sub o mie de lei, cred că era mai important să le fi majorat lor lefurile și apoi să ne fi dat și nouă. Parlamentarii ne-au majorat nouă salariile, ne-au făcut acum și pensii speciale și la cei care duc greul în primării nu le dai nimic? Eu aș fi făcut invers și nu cred că ar fi deranjat pe nimeni”.

Edilul comunei Pungești, Mircia Vlasă, susține că, dacă legea va fi promulgată, atunci

Mihai Moraru

Mihai Moraru

nici nu va mai candida pentru un nou mandat și se va retrage la pensie. „La cele trei mandate pe care le închei la anul, ar trebuie să primesc o pensie specială, din ce am înțeles eu din lege, vreo 3.500 de lei. La banii ăștia, vă spun sincer, nici nu voi mai candida pentru un nou mandat, ci voi ieși liniștit la pensie”, a afirmat primarul Mircia Vlasă.

Primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, crede că legea este „extraordinar de bună” și vine ca o compensație pentru munca pe care o duc cei aflați în fruntea comunității: „Este o lege extraordinar de bună pentru că un primar, prin implicarea sa în dezvoltarea unei comune, nu se mai poate ocupa de altceva în folosul personal. De aceea, această pensie specială ar veni ca un ajutor substanțial la bătrânețe”. (Ionuț PREDA)

Opiniile primarilor și a șefilor de la Consiliul Județean Vaslui sunt împărțite în ceea ce privește legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, unii considerându-le privilegii normale, în timp ce alții apreciază că, mai întâi, ar fi trebuit majorate lefurile celor care lucrează în administrația locală. Aflat la cel de-al treilea mandat de vicepreședinte sau președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu susține că legea pensiilor speciale pentru aleșii locali îl contrariază: ”Este o lege care, pe mine personal, mă contrariază pentru că eu știam, până la acest moment, că primarii, președinții de consilii județene, senatorii și deputații sunt niște penali…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: