Home » Justitie » Prinși de polițiști cu petarde

Prinși de polițiști cu petarde

Doi bărbați din comuna Puiești au fost prinși de polițiștii bârlădeni, zilele trecute, cu petarde pe care intenționau să le comercializeze.

F. Viorel, în vârsta de 47 de ani, din comuna Puiesti a fost depistat în flagrant de polițiști și jandarmi bârlădeni pe strada Ștefan cel Mare din Bârlad. Bărbatul tranporta cu un autoturism 2.033 de petarde. Bărbatul achiziționase petardele de pe raza municipiului Bârlad cu intenția de a le comercializa ulterior. Un alt bărbat, I. Gheorghe, în vârstă de 61 de ani, tot din comuna Puiești, a fost prins în flagrant de polițiști în zona Pieții Sfântul Ilie din municipiul Bârlad. Acesta intenționa să comercializeze fără drept 360 de petarde.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cele aproximativ 2.300 de petarde au fost confiscate de polițiști.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui continuă acțiunile pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice. IPJ desfășoară în această perioadă acțiunea „Foc de artificii”, prin care urmărește prevenirea, identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016. IPJ Vaslui avertizează că toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase, iar folosirea lor necesită control și supraveghere. Deasemenea este necesară o responsabilitate sporită în ceea ce ține de respectarea condițiilor esențiale de securitate.

Polițiștii recomandă părinților să supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. (George PROCA)

Doi bărbați din comuna Puiești au fost prinși de polițiștii bârlădeni, zilele trecute, cu petarde pe care intenționau să le comercializeze. F. Viorel, în vârsta de 47 de ani, din comuna Puiesti a fost depistat în flagrant de polițiști și jandarmi bârlădeni pe strada Ștefan cel Mare din Bârlad. Bărbatul tranporta cu un autoturism 2.033 de petarde. Bărbatul achiziționase petardele de pe raza municipiului Bârlad cu intenția de a le comercializa ulterior. Un alt bărbat, I. Gheorghe, în vârstă de 61 de ani, tot din comuna Puiești, a fost prins în flagrant de polițiști în zona Pieții Sfântul Ilie din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: