Home / World / Statele Unite introduc încă 34 de persoane și entități pe lista sancțiunilor contra Rusiei. REACȚIA Kremlinului

Statele Unite introduc încă 34 de persoane și entități pe lista sancțiunilor contra Rusiei. REACȚIA Kremlinului

Administrația Barack Obama a decis impunerea de sancțiuni pentru încă 34 de indivizi și entități, din Rusia și Ucraina, în cadrul eforturilor de a exercita presiuni asupra Moscovei pentru ingerințele în criza ucraineană. 

“Măsurile luate astăzi susțin angajamentul Statelor Unite de a căuta o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina prin menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei”, a comunicat Departamentul american al Trezoreriei.

Washingtonul subliniază că va menține sancțiunile până când Rusia va implementa deplin angajamentele asumate în cadrul Acordului de la Minsk. “Cerem inclusiv returnarea atribuțiilor Ucrainei pentru controlul asupra frontierei estice cu Rusia”, precizează comunicatul.

Cele 14 persoane sau entități vizate de sancțiuni sunt din Ucraina și Rusia, inclusiv doi membri ai fostei Administrații Viktor Ianukovici.

“Pe listă sunt inclusiv 14 indivizi și entități implicați în evitarea actualului regim de sancțiuni. (…) De asemenea, sunt separatiști care prezintă riscuri pentru securitatea și stabilitatea Ucrainei”, precizează Departamentul Trezoreriei.

Conflictul separatist din sud-estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat cu cel puțin 9.000 de morți. Moscova este acuzată că oferă susținere insurgenților proruși din regiunile separatiste ucrainene Donețk și Lugansk.

Rusia avertizează Statele Unite cu măsuri simetrice după extinderea sancțiunilor

Rusia va analiza posibilitatea adoptării unor măsuri simetrice contra Statelor Unite, după decizia “neprietenoasă” de extindere a sancțiunilor, anunță Kremlinul, avertizând că atitudinea Washingtonului are un impact “devastator” asupra relațiilor bilaterale.

“Sancțiunile impuse marți de Statele Unite reprezintă continuarea atitudinii neprietenoase față de Rusia, o atitudine care are un impact devastator asupra relațiilor bilaterale”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“În mod evident, pe baza principiului reciprocității, partea rusă va analiza deciziile luate de Statele Unite și va lua în considerare posibilitatea introducerii unor măsuri de retorsiune”, a adăugat Peskov, citat de agenția TASS.

Reprezentantul Președinției Rusiei a exprimat regret că, “în pofida necesității dezvoltării cooperării”, Washingtonul continuă “politici contrare”.

Sursa: mediafax.ro

Administrația Barack Obama a decis impunerea de sancțiuni pentru încă 34 de indivizi și entități, din Rusia și Ucraina, în cadrul eforturilor de a exercita presiuni asupra Moscovei pentru ingerințele în criza ucraineană.  "Măsurile luate astăzi susțin angajamentul Statelor Unite de a căuta o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina prin menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei", a comunicat Departamentul american al Trezoreriei. Washingtonul subliniază că va menține sancțiunile până când Rusia va implementa deplin angajamentele asumate în cadrul Acordului de la Minsk. "Cerem inclusiv returnarea atribuțiilor Ucrainei pentru controlul asupra frontierei estice cu Rusia", precizează comunicatul. Cele 14 persoane sau entități…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: