Google+
Home » National » Victimele violenței domestice pot obține ordin de protecție în maximum 72 de ore după sesizare

Victimele violenței domestice pot obține ordin de protecție în maximum 72 de ore după sesizare

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea privind combaterea violenței în familie care stabilește obligația instanțelor de judecată de a pronunța ordine de protecție în maximum 72 de ore de la depunerea cererii în cazurile de violență. 

Camera Deputaților a adoptat, pe 9 decembrie, acest proiect de lege.

Inițiativa care modifică dispozițiile legii nr.217/2013 privind combaterea violenței în familei prevede că „cererile pentru emiterea ordinului de protecție se judecă de urgență și, în orice situație, soluționarea acestora nu poate depăși un termen de 72 de ore de la depunerea cererii”, urmând ca aceasta să fie judecată în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie.

„Această lege vine în ajutorul tuturor victimelor care de cele mai multe ori, din cauza măsurilor premergătoare, a procedurilor de regularizare destul de anevoioase ajung să obțină ordine de protecție mult mai târziu față de momentul în care efectiv au nevoie de asemenea măsuri din partea instanțelor de judecată”, a declarat deputatul PNL Valeria Schelean, inițiatoarea proiectului de lege.

Inițiativa legislativă care modifică dispozițiile legii nr.217/2013 privind combaterea violenței în familei a fost adoptată cu 307 de voturi „pentru”, 1 „împotrivă” și o abținere.

Senatul a adoptat această legea în luna noiembrie.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea privind combaterea violenței în familie care stabilește obligația instanțelor de judecată de a pronunța ordine de protecție în maximum 72 de ore de la depunerea cererii în cazurile de violență.  Camera Deputaților a adoptat, pe 9 decembrie, acest proiect de lege. Inițiativa care modifică dispozițiile legii nr.217/2013 privind combaterea violenței în familei prevede că „cererile pentru emiterea ordinului de protecție se judecă de urgență și, în orice situație, soluționarea acestora nu poate depăși un termen de 72 de ore de la depunerea cererii”, urmând ca aceasta să fie judecată în camera de consiliu,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: