Home / Invatamant / Profesorii de la Liceul Pedagogic Bârlad se perfecționează peste hotare!

Profesorii de la Liceul Pedagogic Bârlad se perfecționează peste hotare!

de Răzvan CĂLIN

Acest lucru este posibil grație unui proiect finanțat din fonduri europene.

În momentul de față, Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad derulează două proiecte finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Deși au tematici diferite, totuși ambele proiecte urmăresc îmbunătățirea actului educațional. Primul dintre acestea este intitulat ” Teacher Development for Dropout Prevention” și, așa cum reiese și din titlu, își propune să ”antreneze” cadrele didactice în lupta pentru prevenirea abandonului școlar.

”Este un proiect care promovează creșterea interesului pentru educație în rândul tinerilor și încurajarea liceenilor cu risc de abandon școlar să își continue educația în sistemul școlar. Proiectul își propune să realizeze aceasta prin învățarea, folosirea și promovarea de către cadrele didactice a celor mai noi, moderne și inovative metodologii și practici educaționale. În acest context, nouă profesori participă la cursuri de două săptămâni în diferite țări europene, beneficiind de formare specializată și schimb de experiență cu alte cadre didactice din foarte multe state ale Europei”, ne-a declarat Daniela Marinescu, directorul adjunct al Liceului Pedagogic Bârlad.

În perioada 19-30 octombrie 2015, trei profesori au participat la cursuri în localitatea St. Julians din Malta: Francisca Purice, Elena Danu și Diana Sârbu.

Cel de al doilea proiect, intitulat “Inclusive Preschool for Kid – Visual, Auditory and Kinesthetic Learners ”este unul de parteneriat strategic în domeniul educației școlare, cu durata de doi ani, care vizează dezvoltarea unei metodologii de testare a copiilor de grădiniță și a unor instrumente pedagogice pentru învățământul preșcolar. Vor fi elaborate un manual pentru pedagogi, un ghid pentru părinți și fișe cu sarcini de lucru pentru preșcolari, bazate pe adaptarea metodelor didactice la stilul perceptiv al copiilor: vizual, auditiv sau kinestezic. În proiect mai sunt incluse, pe lângă liceul bârlădean, alte trei instituții de învățământ din Europa: Gaziosmanpasa Anaokulu, din Yalova, Turcia, Valga Lasteaed Paasuke, din Valga, Estonia și Development Centre 4 Family, din Riga, Letonia.

Prima întâlnire transnațională a partenerilor a avut loc deja la sediul coordonatorului de proiect în Riga, Letonia, în perioada 16-20.11.2015. A doua întâlnire, la care vor participa câte doi parteneri din fiecare țară implicată în proiect, va avea loc în luna martie 2016, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, având drept scop, pe de o parte, formarea în domeniul metodelor didactice inovative de abordare a științelor naturii în învățământul preșcolar, iar pe de altă parte, schimbul de experiențe practice corespunzătoare tematicii proiectului.

”Liceul nostru contribuie la acest proiect prin experiența și expertiza sa psihopedagogică, iar rezultatele acestui proiect vor fi promovate prin intermediul grădiniței noastre de aplicație, astfel încât să existe cât mai mulți beneficiari – pedagogi, părinți și preșcolari”, ne-a mai precizat Daniela Marinescu.

de Răzvan CĂLIN Acest lucru este posibil grație unui proiect finanțat din fonduri europene. În momentul de față, Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad derulează două proiecte finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Deși au tematici diferite, totuși ambele proiecte urmăresc îmbunătățirea actului educațional. Primul dintre acestea este intitulat ” Teacher Development for Dropout Prevention” și, așa cum reiese și din titlu, își propune să ”antreneze” cadrele didactice în lupta pentru prevenirea abandonului școlar. ”Este un proiect care promovează creșterea interesului pentru educație în rândul tinerilor și încurajarea liceenilor cu risc de abandon școlar să își continue educația în sistemul…

Review Overview

About Razvan Calin

2 comments

  1. NICU
    Frumoasa fata, un nr de tel

x

Check Also

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: