Home » Sport » Trei clasări pe podium și cinci trofee individuale pentru juniorii de la LPS Vaslui la cupa „Moș Crăciun”

Trei clasări pe podium și cinci trofee individuale pentru juniorii de la LPS Vaslui la cupa „Moș Crăciun”

În perioada 19 – 21 decembrie LPS Vaslui a participat la a IX -a ediție a Cupei „Moș Crăciun” la fotbal pe teren redus, desfășurată la Suceava. În cele 3 zile de întreceri juniorii vasluieni născuți în perioada 2005 – 2009 ne-au oferit motive de mândrie, reușind să obțină trei clasări pe podium și cinci trofee individuale.

lps_ cupa_mos craciun4Pentru juniorii născuți în anul 2005, pregătiți de profesorul Liviu Bălăuță, a fost primul turneu la care au participat și au încasat trei înfrângeri în grupe. Meciul de debut a fost echilibrat, dar tabela a arătat la finalul jocului cu Juniorul Suceava 0-1. Au urmat apoi două meciuri care le-au turnat plumb în picioare și în care înfrângerea a fost categorică, scor 1-4 cu Nicu Gane Falticeni și 0-5 cu Didi Junior Iași. Grupa 2006, juniori antrenați de profesorul Constantin Petrea, a obținut locul patru. A înregistrat în grupe două victorii cu Viitorul Bacău, scor 2-1 și cu Luceafărul Bucovina Suceava, scor 9 -3 și o înfrângere cu LPS – Suceava, scor 2 – 3. Au ocupat astfel locul doi în grupă și au disputat finala mică în fața celor de la Juniorul Suceva, meci în care au fost învinși, scor 3 – 5.

Jucătorul vasluian Daniel Crețu a fost desemnat golgheterul competiției datorită celor 13 goluri marcate.

Juniorii născuți în 2007, antrenați de profesorul Ciprian Amarandei, au obținut locul trei după ce au învins în finala mică formația Iomy Vatra Dornei cu scorul de 6 – 2. Locul doi în grupă a fost obținut prin trei victorii, scor 5 – 2 cu Sporting Bacău, 3 – 1 cu Didi Junior Iași, 5 – 0 cu Junior Câmpulung Moldovenesc și o înfrângere, 1 -3 cu FC Buiucani. Răzvan Platon, portarul echipei a fost desemnat cel mai bun portar.

lps_ cupa_mos craciun3Grupa 2008 a obținut locul trei după ce a învins în finala mică formația Yomi Vatra Dornei, scor 2 – 0. În grupe aceștia au înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere. Scorurile înregistrate au fost 1 – 0 cu Didi Junior Iași, 1 – 0 cu Juniorul Suceva, 2 – 2 cu Luceafărul Bucovina Suceva și 3 – 4 cu Zimbru Chișinău. Ianis Podoleanu a primit trofeul de golgheter datorită celor opt goluri marcate.

Juniorii născuți în 2009 au obținut deasemenea locul trei, după ce au învins FC Buiucani în finala mică, scor 2 – 1. În grupă aceștia au învins Cenizia Rãdãuți cu 1 – 0 , Junior Botoșani cu 3 – 0 și LPS Suceava cu 3 – 0 , dar au pierdut în fața formației Zimbru Chișinãu, scor 1 – 5. La această categorie de vârstă vasluienii au primit două trofee. David Amarandei, născut în 2010, a primit trofeul pentru cel mai bun tânãr jucãtor, clasându-se pe locul doi în clasamentul golgheterilor cu șapte reușite. În timp ce Ionică Spînu a fost desemnat cel mai bun portar.

“Felicit copiii pentru rezultatele obținute și sper ca în viitor să și câștigăm această cupă. Noi trebuia să jucăm finala și poate o și câștigam. Dar am fost furați. Pe final de meci, în ultimele 20 de secunde când noi eram la egalitate cu cei de la LPS Suceava, scor 2 -2, un jucător de-al meu a fost faultat. Arbitrul a dictat totuși fault în atac și în urma acestei decizii dictate în defavoarea noastră, cei de la Suceava au înscris golul trei în urma căruia am fost învinși. Mai apoi în finala mică pentru locurile trei – patru am avut și doi jucători accidentați și emoția și-a spus cuvântul. Dar pentru copii locul patru este un rezultat foarte bun”, ne-a declarat Constantin Petrea, antrenorul grupei 2006.

Profesorul Constantin Petrea, șeful catedrei de fotbal al LPS Vaslui, ne-a mai declarat că intenționează să se implice pentru ca LPS Vaslui să organizeze în anul următor o cupă la fotbal. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: