Home » Sanatate » Crăciun de groază pentru ambulanțieri

Crăciun de groază pentru ambulanțieri

Încă un record negativ pentru județul nostru: ambulanțierii s-au confruntat cu un număr foarte mare de cazuri de agresiuni, nu mai puțin de 36 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost victimele unor bătăi mai mult sau mai puțin violente. În total, în primele două zile ale Crăciunului, ambulanțierii au răspuns unui număr de 350 de solicitări făcute la 112, cu peste 15% mai multe decât în zilele obișnuite.

În afara ”tradiționalelor” indigestii cauzate de excese alimentare, ori a afecțiunilor cardiace acutizate, au fost și cazuri mai grave, cum este cel al unui copil în vârstă de șapte ani din Pușcași. Acesta, scăpat de sub supravegherea părinților și-a făcut de joacă în apropierea sobei unde erau mai multe oale cu mâncare pusă la gătit. Din neatenție, una din oale s-a răsturnat și l-a opărit pe copil pe membrele superioare. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui și, ulterior, la o unitate spitalicească din Iași.

Paramedicii au fost chemați să intervină și la un incendiu, produs în Brădești, comuna Vinderei, unde mai multe persoane au fost afectate. Ele au fost transportate la spital, însă, din fericire, viața nu le-a fost pusă în pericol, dat fiind că s-au ales doar arsuri ușoare.  Nu au lipsit nici „obișnuitele” cazuri de persoane băute găsite căzute pe străzi, ori a celor bătute pe fondul consumului de alcool. Ambulanțierii vasluieni au fost solicitați în nu mai puțin de 36 cazuri de agresiuni și pentru a transporta la unitățile spitalicești un număr de 17 bețivi care au suferit leziuni prin cădere. Doi dintre aceștia din urmă au consumat băuturi alcoolice în cantități atât de mari încât, nefiind în stare să mai facă focul în sobă, au fost găsiți degerați în locuințele lor.

”Agresiunile reprezintă singurul capitolul la care am înregistrat, în primele două zile de Crăciun, valori cu mult peste medie. Din cele 350 de intervenții, 36 sunt victime ale agresiunilor, ceea ce înseamnă peste 10% din totalul solicitărilor. În mod normal, abia dacă avem două agresiuni înregistrate în 24 de ore sau maxim trei. Iar acum să avem 36 în doar două zile, asta spune multe despre situația din teren. Nu am realizat, încă, o statistică cu răspândirea acestor cazuri, însă au fost înregistrate atât în mediul rural, cât și în mediul urban”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

Niciuna dintre victimele agresiunilor nu a decedat sau să fi suferit leziuni foarte grave de natură să-i pună în pericol viața. Cât despre cauze care au dus la escaladarea acestui fenomen în decurs de doar două zile, explicația întâlnită în toate cazurile a fost consumul excesiv de alcool. Toate bătăile și altercațiile au survenit în timp ce protagoniștii stăteau la un păhărel, de multe ori ciocnind, într-o primă fază, chiar cu victimele, pentru ca ulterior să se ia la harță din cine știe ce pricini mai vechi sau mai noi. (Marian MOCANU, Răzvan CĂLIN)

Încă un record negativ pentru județul nostru: ambulanțierii s-au confruntat cu un număr foarte mare de cazuri de agresiuni, nu mai puțin de 36 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost victimele unor bătăi mai mult sau mai puțin violente. În total, în primele două zile ale Crăciunului, ambulanțierii au răspuns unui număr de 350 de solicitări făcute la 112, cu peste 15% mai multe decât în zilele obișnuite. În afara ”tradiționalelor” indigestii cauzate de excese alimentare, ori a afecțiunilor cardiace acutizate, au fost și cazuri mai grave, cum este cel al unui copil în vârstă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: