Home » Sanatate » Eforturi disperate la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”

Eforturi disperate la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”

Pentru a nu i se ridica autorizația sanitară de funcționare, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a trebuit să investească, în ultimul timp, în realizarea unor obiective prevăzute într-un grafic de conformare 2015-2016. În acest sens, au fost modernizate mai multe secții ale spitalului. Căsuța TBC, cum este cunoscut pavilionul în care sunt internați bolnavii de tuberculoză, a fost reabilitată. Din cele șase saloane, două fuseseră închise pentru că pur și simplu ploua prin acoperișul avariat. Prin urmare, acesta a trebuit să fie refăcut și au fost operate și alte reparații curente, cum ar fi schimbarea tâmplăriei din PVC și pardoseala precum și zugrăvirea întregului pavilion.

Lucrări de igienizare au fost realizate în ultima parte a anului și în secțiile ORL, Oftalmologie și Neurologie și în secția Boli Cronice. Secția Boli Infecțioase a beneficiat de amenajarea de noi grupuri sanitare pentru pacienții spitalizați în Pavilionul 1, dar și la Secția Boli Cronice a fost suplimentat numărul grupurilor sanitare.

Un alt obiectiv care a trebuit îndeplinit a fost igienizarea și refuncționalizarea Compartimentului de Primire a Urgențelor (CPU). Lucrările au început în octombrie și au fost realizate până acum în procent de 95%. A fost montată tâmplărie nouă, au fost făcute recompartimentări și momentan se așteaptă aprobare pentru spargerea a doi pereți, lucru necesar pentru realizarea unui circuit complet, la standardele impuse.

Toate aceste lucrări au costat aproximativ 280.000 de lei, bani alocați de la Consiliul Local. Alți 220.000 lei au fost direcționați către realizarea măsurilor din planul anual ISU. În urma tragediei de la Colectiv, s-au intensificat controalele ISU și multe din normele ignorate până acum au trebuit respectate întocmai, pentru că altfel spitalul bârlădean nu risca doar o amendă ca până acum, ci risca să fie închis. Ca atare, au fost ignifugate podurile secțiilor ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, Boli interne și Boli Cronice, TBC, arhiva și secția Pediatrie. Au fost verificate prizele și instalațiile de împământare și a fost instalată o a doua sursă de energie electrică (generator) la secția Pediatrie.

Consiliul Local a finanțat și mai multe expertize tehnice si D.A.L.I. (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru viitoarea reabilitare a corpurilor A și B, a Pavilionului 2 Boli Infecțioase și a clădirii Secției 2 TBC, din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”.

„Dacă anul trecut Spitalul «Beldiman» a primit de la Consiliul Local 530.000 de lei, anul acesta, aportul a fost mult mai mare, respectiv de 1.390.000 de lei. Primăria ne-a alocat banii în ultima parte a anului, au trebuit făcute licitațiile pentru fiecare investiție în parte, așa că lucrările propriu-zise au început în luna octombrie. Multe dintre lucrări sunt spre finalizare și sperăm să ne încadrăm în graficul de conformare”, ne-a declarat Angela Chirilă, managerul spitalului din Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

Pentru a nu i se ridica autorizația sanitară de funcționare, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a trebuit să investească, în ultimul timp, în realizarea unor obiective prevăzute într-un grafic de conformare 2015-2016. În acest sens, au fost modernizate mai multe secții ale spitalului. Căsuța TBC, cum este cunoscut pavilionul în care sunt internați bolnavii de tuberculoză, a fost reabilitată. Din cele șase saloane, două fuseseră închise pentru că pur și simplu ploua prin acoperișul avariat. Prin urmare, acesta a trebuit să fie refăcut și au fost operate și alte reparații curente, cum ar fi schimbarea tâmplăriei din PVC și pardoseala…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor