Home » Administratie » Încă o jumătate de an de restricții de circulație în centrul Vasluiului

Încă o jumătate de an de restricții de circulație în centrul Vasluiului

1de Marian Mocanu

Finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de străzi din centrul Vasluiului, respectiv a străzii Ștefan cel Mare și a celor adiacente, prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, a fost amânată cu încă o jumătate de an. Motivul: deși au fost puse la dispoziție sursele financiare necesare, constructorul nu a reușit finalizarea lucrărilor în timp util. În aceste condiții, atât șoferii, cât și pietonii care tranzitează strada Ștefan cel Mare vor mai avea de îndurat nu doar restricțiile de circulație, cât și disconfortul și praful aferent.

La ultima ședință de Consiliu Local a municipiului Vaslui, a fost votată o hotărâre prin care se amână finalizarea proiectului reabilitare a infrastructurii de străzi din centrul Vasluiului, respectiv a străzii Ștefan cel Mare și a celor adiacente, prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Acest lucru a fost necesar pentru a nu se pierde finanțarea europeană, dat fiind faptul că, până la termenul limită – 31 decembrie 2015, nu erau terminate toate lucrările și nu se putea face recepția finală.

„Municipalitatea a asigurat, încă de la demararea proiectului, toate fondurile necesare implementării acestui proiect. Cauze obiective  au făcut însă ca acest lucru să nu se întâmple, fiind nevoie de o amânare a termenului de finalizare a acestei componente a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, amânare aprobată de către finanțator. În continuare, vor fi luate toate măsurile ca lucrările să fie finalizate până la data de 30 iunie 2016”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Aprobat în 2010, startul lucrărilor cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană s-a dat în iunie 2011, după finalizarea documentațiilor și a tuturor licitațiilor de execuție. Proiectul de reabilitare a infrastructurii de străzi din centrul Vasluiului, respectiv a străzii Ștefan cel Mare și a celor adiacente, în valoare de 55,1 milioane lei, a demarat cu întârziere. Asta din cauza faptului că se suprapunea cu lucrări ce ar fi trebuit efectuate în cadrul unui alt megaproiect, implementat de Consiliul Județean Vaslui, respectiv de reabilitare a rețelei de apă și canalizare în municipiul Vaslui și alte trei orașe din județ. A fost nevoie ca CL al municipiului Vaslui să preia, pe cheltuială proprie, lucrările de pe tronsonul străzii Ștefan cel Mare pentru a putea începe la rându-i asfaltarea. Nu a fost singura problemă întâmpinată de acest proiect. Constructorul care a câștigat licitația a fost depășit de situație și au început să apară întârzieri de execuție, întârzieri care au dus la nevoia de amânare a finalizării proiectului. Același constructor, Combetas, are în sarcină și o altă stradă din centrul Vasluiului, Nicolae Bălcescu, a cărei reabilitare, începută de mai bine de șase luni, este departe de finalitate. La acest moment nu a început asfaltarea zonei Crucii Gării, respectiv a legăturilor cu străzile adiacente. În cazul altor lucrări  foarte întârziate, reluarea acestora se va face doar la primăvară, când vremea o va permite.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: