Home » Administratie » Primarul comunei Voinești, prins la braconat

Primarul comunei Voinești, prins la braconat

de Marian Mocanu

Aurelian Miller, primarul comunei Voinești, și alte trei persoane sunt cercetați după ce, în săptămâna dinaintea Crăciunului, au fost prinși la braconat de mistreți. În plină noapte, ei au fost descoperiți de un grup de vânători autorizați, care au auzit un foc de armă.

Primarul comunei Voinești, Aurelian Miller, are iar probleme cu legea. După ce, în luna martie, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, pe motiv că, în anul 2010, era și primar, dar și administrator al propriei societăți agricole, cu terenuri arendate de la primărie, acum Miller riscă dosar penal pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

El a fost surprins în noaptea de 22 spre 23 decembrie în timp ce, împreună cu alte trei persoane din comune, era la vânătoare neautorizată într-o pădure din Voinești. Mai mulți vânători, aflați în patrulare, au auzit un foc de armă și, știind că nimeni nu mai are voie să vâneze în zonă, au pornit în căutarea posibililor braconieri. În mijlocul pădurii, au găsit mașina primarului, care avea montată pe capotă un proiector legat la bateria autovehcolului. Imediat, i-au dibuit și pe braconieri, și, la somațiile vânătorilor, trei persoane au rupt-o la fugă. Primarul Aurelian Miller a rămas pe loc. Vânătorii au anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, iar polițiștii sosiți la fața locului au ridicat arma primarului descoperind și un tub de cartuș de vânătoare proaspăt folosit.

„La fața locului, pentru cercetări s-au deplasat politiști din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase. Aceștia au identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Voinești care avea asupra sa o armă de vânătoare și 13 cartușe, deținute în mod legal. Polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și proiectorul, iar autoturismul cu care acesta s-a deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat. În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al IPJ Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: