Home » Administratie » Comisarul șef Mihai Carp, înlocuit temporar de la șefia Poliției vasluiene

Comisarul șef Mihai Carp, înlocuit temporar de la șefia Poliției vasluiene

de Marian MOCANU

ionel mirica

Ionel Mirica

Printr-un ordin al Ministrului Afacerilor Interne, comisarul șef adjunct Ionel Mirică, până acum inspector șef adjunct la IPJ Bacău, a fost numit temporar la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. El îl suplinește pe comisarul șef Mihai Carp, aflat în concediu de medical după atacul cerebral suferit la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Ionel Mirică s-a aflat, în 2009, în centrul unor scandaluri, fiind cercetat de DNA pentru fapte de corupție și ulterior pentru favorizarea unor traficanți de țigări, acuzații neconfirmate însă.

La jumătatea lunii octombrie, comisarul șef Mihai Carp, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a suferit un atac cerebral care a necesitat internarea sa la Spitalul de neurochirurgie Iași. Deoarece de atunci nu și-a putut relua activitatea, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a luat decizia numirii temporare a comisarului șef Ionel Mirică în funcția de inspector șef al IPJ Vaslui. Acesta a exercitat până acum funcția de inspector șef adjunct al IPJ Bacău.

Este de înțeles numirea la conducerea instituției a unei persoane de la un alt inspectorat județean, în contextul în care ofițeri ai IPJ Vaslui au ajuns, de curând, în centrul unui scandal de corupție. Comisarul Iulian Munteanu, șeful Biroului Rutier din cadrul IPJ Vaslui, a fost arestat pentru mai multe acuzații de fapte de corupție, iar șeful acestuia, comisarul Ioan Vârlan, a fost pus momentan la dispoziția superiorilor, pentru o posibilă implicare în același dosar. Numirea comisarului șef Ionel Mirică s-a făcut, probabil, pentru înlăturarea oricăror suspiciuni și pentru ca acesta să efectueze o anchetă internă separat de cea a procurorilor DNA. Totuși, comisarul șef Mirică a fost și el cândva în centrul unor scandaluri legate de posibile fapte de corupție. Astfel, în anul 2009, el, împreună cu Ștefan Alexa, comandantul pe acea vreme a IPJ Bacău, au fost audiați de procurorii DNA sub acuzația de luare de mită, trafic de influiență și alte fapte de corupție. Ulterior, după începerea cercetărilor, Ștefan Alexa a fost mutat la poliția de frontieră. Un an mai târziu, alături de șeful poliției din Târgu Ocna, Ionel Mirică a fost în vizorul anchetatorilor pentru o posibilă favorizare a unor traficanți de țigări netimbrate. Comisarul Mirică nu a fost acuzat în nici unul din cele două dosare care l-au vizat, el ocupând până acum, fără întrerupere, funcția de inspector șef adjunct a IPJ Bacău.

Spre deosebire de acesta, activitatea comisarului șef Mihai Carp nu a intrat în vizorul presei sau anchetatorilor. Totuși numele său a apărut în presă datorită relațiilor de rudenie pe care le are cu doi dintre violatorii din Văleni, localitate de unde de altfel este originar. În luna februarie a acestui an, Mihai Carp a fost decorat de președintele Klaus Johannis pentru merite deosebite. Comisarul șef Mihai Carp este absolvent al Școlii Militare de ofițeri activi a Ministerului de Interne și activează în poliție din anul 1986. A fost numit la conducerea conducerea IPJ Vaslui în luna aprilie 2005, după ce, anterior, el a condus două dintre cele mai importante servicii: Biroul arme, explozivi, substanțe toxice și ulterior Serviciul de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog.

de Marian MOCANU Printr-un ordin al Ministrului Afacerilor Interne, comisarul șef adjunct Ionel Mirică, până acum inspector șef adjunct la IPJ Bacău, a fost numit temporar la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. El îl suplinește pe comisarul șef Mihai Carp, aflat în concediu de medical după atacul cerebral suferit la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Ionel Mirică s-a aflat, în 2009, în centrul unor scandaluri, fiind cercetat de DNA pentru fapte de corupție și ulterior pentru favorizarea unor traficanți de țigări, acuzații neconfirmate însă. La jumătatea lunii octombrie, comisarul șef Mihai Carp,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

3 comments

  1. L-au avut in mana pe infractorul din Bulboaca,care este in legatura cu
    hotii de animale din judet,l-au prins cu vaca furata de la costesti in
    curte si a declarat ca el este cumparator de buna credinta,(dar cumperi
    vaci si vitei fara acte),daca te prinde cu masina furata la albita iti
    face dosar penal pe loc.L-au iertat politistii si nu i-au deschis dosar
    penal pentru complicitate la furt si ADERARE la grup infractional
    organizat.
    Acest infractor se tot lauda ca el are oameni si nu are nimeni ce sa ii faca,
    Acum se vor sefi la politia judeteana dar vor fi sefi peste camera la penitenciar.

  2. A
    stiu cazul cu vaca furata de la Costesti,care a fost gasita la unul
    in curte la Bulboaca,doar sunt din Costesti ,sunt si eu asa curioasa.
    As intreba pe cei de la politie cum a ajuns vaca din Costesti la
    Bulboaca a zburat,presupun ca nu a fost dusa de funie prin comuna.
    Numai bine

  3. e foarte interesant cazul cu furtul vacii de la costesti,procurorii dna
    ar trebui sa se sesizeze,mai ales ca vaca nu a fost cumparata dintr-un
    targ ci a fost incarcata in masina de pe un islaz repede si in graba.cel
    care a cumparat vaca sa nu mai faca pe prostul,ramane de vazut cum de a
    scapat de dosar penal el fiind complicele la furt,dar nu este nici o
    problema dosarul se poate redeschide,in orice moment

%d blogeri au apreciat: