Home » Sport » Convocare la naționala de seniori, pentru Tudor Stănescu

Convocare la naționala de seniori, pentru Tudor Stănescu

Portarul formației HC Vaslui, Tudor Stănescu, se va alătura echipei naționale mâine, 30 decembrie, pentru meciurile din preliminariile CM 2017 la handbal masculin, unde are șanse mari să joace.

Vasluianul în vârstă de 26 de ani a avut evoluții bune anul acesta. A închis poarta formației moldave în multe situații critice și astfel a fost convocat de selecționerul Aihan Omer. La lotul național mai este prezent și antrenorul său de la formația de club, Sandu Iacob, care este antrenor secund la echipa de seniori. Tot de la HC Vaslui mai trebuia să fie prezent și extrema dreaptă Gabriel Bujor. Din păcate, acesta acuză probleme medicale și nu a făcut deplasarea.

Stănescu se va alătura naționalei României mâine, la Baia Mare și are mari șanse să fie în poartă la cele patru meciuri. România a fost repartizată într-o grupă dificilă, alături de Austria, Finlanda și Italia, doar prima clasată urmând să ajungă în playoff, ultima etapă a calificărilor. Practic, pentru „tricolori”, Austria reprezintă principalul pericol, fiind o echipă care nu a ratat în ultimii ani turneele finale de Campionate Europene și Mondiale. La Euro 2014 Austria a terminat pe locul 11, iar la Mondialul din acest an, din Qatar, a fost a 13-a. Finlanda a eliminat România în preliminariile CE 2016, iar Italia a fost învinsă de formația noastră în ambele dispute care au contat în grupa de calificare pentru Campionatul European 2018.

Lotul României: Irimuș, Iancu, Stănescu (portari); Bera Chike (extreme stânga); Ramba, Racotea, Csepreghi (interi stânga); Fenici, Stavrositu (centru); Grigoraș, Sadoveac (interi dreapta); Ghionea (extremă dreapta); Novanc, D. Iancu, Mocanu (pivoți).

Programul României în grupa preliminară de calificare în playoff-ul CM 2017

6 ianuarie: Finlanda – România

10 ianuarie: România – Finlanda, se joacă la Baia Mare

14 ianuarie: România – Austria, se joacă la Baia Mare

16 ianuarie: Italia – România. (George PROCA)

Portarul formației HC Vaslui, Tudor Stănescu, se va alătura echipei naționale mâine, 30 decembrie, pentru meciurile din preliminariile CM 2017 la handbal masculin, unde are șanse mari să joace. Vasluianul în vârstă de 26 de ani a avut evoluții bune anul acesta. A închis poarta formației moldave în multe situații critice și astfel a fost convocat de selecționerul Aihan Omer. La lotul național mai este prezent și antrenorul său de la formația de club, Sandu Iacob, care este antrenor secund la echipa de seniori. Tot de la HC Vaslui mai trebuia să fie prezent și extrema dreaptă Gabriel Bujor. Din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: