Home / Invatamant / ”A fost un om deosebit”!

”A fost un om deosebit”!

de Răzvan CĂLIN

Colegii reputatului profesor bârlădean Constantin Tămășanu deplâng trecerea în neființă a acestuia.

Cadrele didactice din Bârlad sunt în doliu după ce unul din cei mai reputați dascăli, profesorul de matematică Constantin Tămășanu, a decedat în urmă cu trei zile. Născut în 1947, Tămășanu a activat cea mai mare parte a carierei sale la Școala gimnazială ”Manolache Costache Epureanu” (fosta Școală generală nr. 9), unde a profesat vreme de aproape 30 de ani. Colegii săi din această unitate, care au l-au cunoscut cel mai bine, sunt șocați de decesul său subit și îl deplâng evocându-l ca pe unul din cei mai bine pregătiți profesori și un om de o ținută morală desăvârșită.

”Personal am avut ocazia să îl cunosc pe domnul profesor Tămășanu. Nu pot să vă spun decât că a fost un om deosebit. Era de un profesionalism exemplar la orele de curs, dar și un om de omenie cu cei din jurul său. Avea o calitate fantastică: reușea să țină colectivul unit, numai dumnealui știa să ne adune pe toți la un loc și să ne facă să ne simțim bine. Și el și soția dumnealui, profesoară de limba și literatura română, îmi sunt doi dintre cei mai dragi dascăli pe care am avut onoarea și plăcerea să îi cunosc. Dumnezeu să-l odihnească în pace și suntem alături de familia îndoliată”, ne-a declarat Viorel Oasenegre, directorul Școlii ”Manolache Costache Epureanu”.

Trupul neînsuflețit al regretatului profesor Tămășanu a fost depus la capela Bisericii ”Sf. Ioan”, iar serviciul religios de înhumare urmează a avea loc astăzi, de la ora 10. Conducerea Școlii ”Manolache Costache Epureanu” a propus familiei Tămășanu ca traseul cortegiului funerar să includă și o scurtă oprire în fața acestei instituții de învățământ unde a slujit atâta vreme. Rămâne ca familia defunctului să decidă dacă va fi de acord cu acest lucru.

Constantin Tămășanu a fost unul dintre cei mai talentați și respectați profesori de matematică din oraș, lucru care i-a atras și numirea ca inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui în două rânduri: 1990 – 1993 și 1997 – 2001. În perioada 1993 – 1997 a ocupat funcția de director la Școlii ”Manolache Costache Epureanu”. În urmă cu trei ani a ieșit la pensie, însă dragostea pe care o simțea față de meseria de dascăl l-a împins să continue să profeseze la o școală din comuna Ibănești.

de Răzvan CĂLIN Colegii reputatului profesor bârlădean Constantin Tămășanu deplâng trecerea în neființă a acestuia. Cadrele didactice din Bârlad sunt în doliu după ce unul din cei mai reputați dascăli, profesorul de matematică Constantin Tămășanu, a decedat în urmă cu trei zile. Născut în 1947, Tămășanu a activat cea mai mare parte a carierei sale la Școala gimnazială ”Manolache Costache Epureanu” (fosta Școală generală nr. 9), unde a profesat vreme de aproape 30 de ani. Colegii săi din această unitate, care au l-au cunoscut cel mai bine, sunt șocați de decesul său subit și îl deplâng evocându-l ca pe unul…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: