Home » Social » Sfârșit de an cultural la CARP

Sfârșit de an cultural la CARP

Ieri, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad a organizat ultima activitate culturală din acest an. Membrii Casei au participat la simpozionul „Exagerare și adevăr în spațiul creștin al anului 2015”. Tema, dar și prezentarea simpozionului au aparținut profesorului Gruia Novac.

Reviste CARP„Simpozionul are o temă insolită pentru unii. Am avut în vedere transformarea mentală de atitudini, uneori și de mentalitate în ceea ce privește interpretarea unor realități așa cum le găsim, fie în lege cât și în interpretarea ei, fie în imaginația oamenilor. Adevărurile sunt cele pe care le percepem, dar nu întotdeauna, și cele pe care le exprimăm și interpretăm exagerat. Exagerările nu sunt periculoase dacă sunt cât de cât ponderate. Toți exagerăm câte un pic, ne credem mai frumoși decât suntem, dar asta nu înseamnă că cei de alături nu observă. Exagerările sunt periculoase atunci când devin un fel de normă”, a declarat profesorul Gruia Novac.

După simpozion a fost lansat numărul 25 al revistei CARP – „Viața noastră” și un supliment al revistei, ca surpriză. Intitulat „Crypt”, suplimentul aflat la prima ediție a fost coordonat de Serghei Coloșenco și conține careuri, enigmistică, umor și diverse. Acest prim număr este dedicat literei A. „Abrudisme”, „Adevăruri ascunse”, „A priori”, „Adolescență” sau „Academism abracadabrant” sunt doar câteva titluri ale careurilor semnate de rebusiști din țară, adunate în paginile revistei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: