Home » Social » Destinațiile de vacanță preferate de vasluieni de sărbători: Dubai, Bucovina, Maramureș

Destinațiile de vacanță preferate de vasluieni de sărbători: Dubai, Bucovina, Maramureș

de Marian MOCANU

Dubai, nordul Moldovei, Bucovina sau Maramureșul au fost locurile preferate în acest an de vasluienii dornici de o ieșire din cotidian, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cei care au preferat să rămână acasă au de ales între petrecerea Revelionului în sânul familiei, sau în centrul Civic, acolo unde vor concerta DJ Project, ori la restaurantele care organizează petreceri de Revelion.

Pentru vasluienii care au ales să petreacă Revelionul pe alte meleaguri, lipsa zăpezii i-au făcut să renunțe la stațiunile austriace (preferate în anii din urmă), inclusiv la farmecul Vienei, ori a celor din Bulgaria, sau în stațiunile spaniole. Surprinzător, cea mai căutată destinație, potrivit informațiilor furnizate de agențiile de turism, a fost Dubaiul. Aici, contra a 1.500 euro de persoană, cu transport inclus, vasluienii și nu numai beneficiază de cazare, demipensiune și ocazia de a vedea minunății altfel accesibile doar pe National Geografic.

Conform unui operator de turism, numărul celor care vor petrece sărbătorile în străinătate este mai mic în acest an decât anul trecut, la fel și în cazul celor care au ales să petreacă Revelionul în stațiunile din țară. Tot lipsa zăpezii s-a dovedit a fi motivul, cererile pentru stațiunile de pe Valea Prahovei fiind foarte puține. Mulți dintre vasluieni s-au orientat către stațiunile din Bucovina, Maramureș ori din Nordul Moldovei, Vatra Dornei fiind una dintre destinațiile preferate. Oferta a fost, pentru două persoane, de 1.200 lei, la pensiune, pentru cinci nopți de cazare și masă, cea de Revelion, cu bucate tradiționale fiind inclusă, respectiv de 1.600 lei la un hotel de trei stele și de 2.000 lei la un hotel de patru stele. În plus, organizatorii acestor evenimente acordă facilități de vizitare a zonei, nemaivorbind de alte surprize care, în lipsa zăpezii, să ocupe în mod frumos timpul vizitatorilor.

Cei rămași acasă, așteptați în Centrul Civic al Vasluiului de DJ Project & Adela Popescu

Mulți dintre vasluieni preferă să petreacă momentul de la cumpăna dintre ani acasă, înconjurați de cei dragi. Alții, în mod sigur, vor ieși pentru a sărbători în Centrul Civic al municipiului Vaslui, acolo unde a devenit o tradiție de a întâmpina Noul An cu o cupă de șampanie în mijlocul mulțimii. Pentru a marca momentul, în acest an, municipalitatea vasluiană a pregătit un concert surpriză, care va începe de la orele 23.00, suținut de DJ Project& Adela Popescu și Adamos Band. Momentul trecerii dintre ani va fi încununat de mult-așteptatul foc de artificii.

Pentru cei care au ales să petreacă Revelionul în cadrul festiv, restaurantele din Vaslui s-au întrecut în oferte. Bucate țărănești sau sofisticate, DJ ori formații consacrate, surprize, tombole și focuri de artificii, dar în primul rând antrenul și buna dispoziție „garantate de gazde!” sunt doar unele dintre motivele pentru care localurile din Vaslui au toate locurile ocupate. Nu mai vorbim de faptul că nu mai trebuie să stai la cratiță în Ajunul Anului Nou, singura preocupare pentru gospodine și nu numai, fiind fiind toaletele ce vor fi purtate în această seară. Prețurile sunt „accesibile”, pornind de la 120 – 150 lei/persoană și ajungând chiar și la 210 – 270 lei de persoană, pentru restaurantele „de clasă”. Scump, dar merită! Cică!

de Marian MOCANU Dubai, nordul Moldovei, Bucovina sau Maramureșul au fost locurile preferate în acest an de vasluienii dornici de o ieșire din cotidian, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cei care au preferat să rămână acasă au de ales între petrecerea Revelionului în sânul familiei, sau în centrul Civic, acolo unde vor concerta DJ Project, ori la restaurantele care organizează petreceri de Revelion. Pentru vasluienii care au ales să petreacă Revelionul pe alte meleaguri, lipsa zăpezii i-au făcut să renunțe la stațiunile austriace (preferate în anii din urmă), inclusiv la farmecul Vienei, ori a celor din Bulgaria, sau în stațiunile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: