Home » Administratie » Iată cu ce-și propune administrația județului să ne uimească la finalul anului în care tocmai am intrat

Iată cu ce-și propune administrația județului să ne uimească la finalul anului în care tocmai am intrat

de Marian MOCANU

Finalizarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, rebilitarea drumurilor județene, depunerea unui proiect pentru înființarea unui centru de zi la Ghermănești, precum și finalizarea Centrului Cultural „Casa artelor” din municipiul Vaslui – sunt câteva dintre lucrurile pe care, dacă nu vor rămâne la stadiul de proiecte pe hârtie, ar trebui să reprezinte la finalul lui 2016 bilanțul unui an fructuos pentru administrația județului.

Consiliul Județean Vaslui și-a stabilit deja o listă de priorități pentru anul 2016, pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor importante proiecte cu impact asupra vieții cetățenilor din județ și nu numai. Pe lângă o serie de proiecte ce vor fi finanțate din bugetul județului în vederea finalizării, alte cinci domenii vor intra în atenția autorităților.

Este vorba, în primul rând, de continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pentru atingerea parametrilor doriți de desfășurare a activității în cea mai mare unitate spitalicească din județ: finalizarea exteriorului secției TBC și asigurarea de dotări pentru desfășurarea activității, realizarea, în colaborare cu Primăria Vaslui a unui corp nou pentru secțiile Psihiatrie și Boli infecțioase pe vechea locație de la Spitalul vechi și demararea proiectului de construire a noului Ambulatoriu Integrat (Policlinica) și a corpului administrativ al SJU.

Vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea parcului din curtea spitalului și construirii unei parcări pentru personalul medical și vizitatori, dar și pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a spațiului exterior a spitalului, inclusiv a scării exterioare pentru obținerea autorizațiilor ISU.

„A existat, multă vreme, un deficit de management în domeniul sănătății, deficit care a fost corectat prin numirea actualului manager, Ana Smaranda Rinder. Am reușit să reabilităm Spitalul Județean de Urgență și să-l dotăm la standarde înalte și vom continua achiziționarea de noi echipamente, astfel încât acest spital să fie unul dintre cele mai modern echipate din Moldova. În continuare, rămâne o prioritate atragerea de medici, atât rezidenți, cât și specialiști, cărora le putem oferi nu doar posibilitatea de a lucra într-o unitate modernă dotată cu echipamente de ultimă generație, dar și locuințe de serviciu. Deja au fost achiziționate șase astfel de locuințe pentru medici, alte patru urmând a fi cumpărate cât de curând”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Tot în acest domeniu, Consiliul Județean va depune un proiect pentru înființarea unui Centru de Zi la Ghermănești cu finanțare europeană. Odată cu implementarea acestui proiect, actuala unitate va fi transformată în Centru Medico Social, care să acopere necesitățile locuitorilor din zonă. În plus, se dorește construirea unor unități pentru tratament balnear, apa de la Ghermănești fiind recunoscută pentru calitățile ei curative.

În ceea ce privește cultura, în acest an va fi finalizat Centrul Cultural și teatrul ce va funcționa în locația de la Casa artelor. Finalizarea acestui obiectiv este programată pentru luna octombrie, astfel încât Festivalul Internațional de Umor „Constantin Tănase” să se desfășoare în această nouă locație. Din păcate, acest lucru va însemna practic scoaterea în bună măsură a Casei de Cultură „Constantin Tănase” din circuitul artistic, cu atât mai mult cu cât sala principală de spectacole este închisă de mai bine de două luni, în lipsa autorizației ISU.

În privința reabilitării și modernizării rețelei de drumuri județene, cel mai important proiect îl constituie modernizarea drumurilor care fac legătura între sudul, centrul și nordul județului, proiect de o importanță strategică pentru vasluieni. Este vorba de modernizarea drumurilor județene care fac legătura dintre Bârlad și Codăești, prin Alexandru Vlahuță – Poienești – Laza – Dănești, pe o distanță de peste 100 km, proiect care va avea un mare impact în viața locuitorilor din aceste zone. Acest proiect strategic va fi depus pentru obținerea finanțării din fonduri POS – Mediu și, până la aprobare, se va demara deja acțiunea de întocmire a documentațiilor necesare începerii lucrărilor.

Din toate aceste ambițioase proiecte, rămâne de văzut care vor fi implementate până la sfârșitul anului 2016. Șanse ar fi, cu atât mai mult cu cât este an electoral, în care, de obicei, guvernul mai deschide baierile pungii numită buget.

de Marian MOCANU Finalizarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, rebilitarea drumurilor județene, depunerea unui proiect pentru înființarea unui centru de zi la Ghermănești, precum și finalizarea Centrului Cultural „Casa artelor” din municipiul Vaslui - sunt câteva dintre lucrurile pe care, dacă nu vor rămâne la stadiul de proiecte pe hârtie, ar trebui să reprezinte la finalul lui 2016 bilanțul unui an fructuos pentru administrația județului. Consiliul Județean Vaslui și-a stabilit deja o listă de priorități pentru anul 2016, pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor importante proiecte cu impact asupra vieții cetățenilor din județ și nu numai.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: