Home » Sanatate » Adolescentă în comă, după ce a înghițit 30 de pastile

Adolescentă în comă, după ce a înghițit 30 de pastile

O adolescentă care, luna viitoare, va împlini 15 ani a hotărât să-și ia zilele chiar la intrarea în noul an. După ce a înghițit un pumn de pastile antidepresive găsite în casă, a fost adusă cu ambulanța de la Bălășești (Galați) la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Tânăra se afla într-o stare gravă, în comă de gradul I, de aceea medicii au hotărât să o transfere la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, unde există secție de terapie intensivă pediatrică.

„O pacientă în vârstă de 15 ani a fost adusă la Compartimentul de Primire a Urgențelor sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 21, după ce, se pare, înghițise intenționat 30 de pastile de carbamazepină. Această substanță este indicată în cazuri de epilepsie, tulburări maniaco-depresive, având proprietăți sedative și tranchilizante. Tânăra a înghițit o cantitate foarte mare de pastile care i-au alterat starea de sănătate și au băgat-o în comă”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului bârlădean.

Dacă tânăra din Bălășești a încercat să-și curme viața, alte două paciente erau cât pe ce să se asfixieze după ce s-au înecat cu mâncare. Pe 2 ianuarie, o femeie de 19 ani din Pogana și alta de 51 de ani din Bârlad au ajuns la Urgențe cu corpuri străine în esofag. Din fericire, cele două paciente au fost salvate la timp și trimise acasă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: