Home » Justitie » Cum a scăpat de pedeapsă avocatul care a fost prins atât de beat la volan, încât nu putea să sufle în fiolă

Cum a scăpat de pedeapsă avocatul care a fost prins atât de beat la volan, încât nu putea să sufle în fiolă

de Marian MOCANU

Avocatul hușean Cristinel Luigi Ciocan, identificat în trafic atât de beat, încât nici măcar nu a fost în stare să sufle în aparatul alcooltest, a avut noroc de judecători blânzi. A fost condamnat la doar opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei și executarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. Chiar dacă a rămas pieton pentru o perioadă de timp, avocatul nu a pierdut dreptul de liberă practică.

Alcoolul la volan rămâne în continuare o problemă, multe dintre evenimente rutiere având ca principal motiv consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto. Cu toate că pericolul de a produce un accident soldat cu victime este foarte mare, nu de puține ori, șoferii prinși la volan conducând sub influența băuturilor alcoolice scapă cu pedepse relativ ușoare.

Este cazul unui avocat hușean, Cristinel Luigi Ciocan, care a fost identificat în trafic, în primele zile ale lunii august, după ce băuse bine. Avocatul nu a fost nici măcar în stare să sufle în aparatul alcooltest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal din Huși pentru a i se preleva probe biologice. În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că avocatul avea o alcoolemie de 1,21 ml alcool pur, mult peste limita permisă.

Avocatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă pedepsită cu închisoarea.

În fața judecătorilor Curții de Apel Iași, Cristinel Luigi Ciocan și-a recunoscut fapta, motiv pentru care a primit o sentință foarte ușoară, respectiv doar opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Pe lângă anumite obligații pe care trebuie să le respecte în perioada de probă de doi ani, avocatul a fost obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității. Chiar dacă va răspunde penal pentru aceste fapte, Cristinel Luigi Ciocan va putea în continuare să-și exercite meseria de avocat. Totuși, dacă în perioada de încercare, avocatul va fi prins iar conducând sub influența băuturilor alcoolice, el riscă să ajungă după gratii.

de Marian MOCANU Avocatul hușean Cristinel Luigi Ciocan, identificat în trafic atât de beat, încât nici măcar nu a fost în stare să sufle în aparatul alcooltest, a avut noroc de judecători blânzi. A fost condamnat la doar opt luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei și executarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. Chiar dacă a rămas pieton pentru o perioadă de timp, avocatul nu a pierdut dreptul de liberă practică. Alcoolul la volan rămâne în continuare o problemă, multe dintre evenimente rutiere având ca principal motiv consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto. Cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: