Home / National / Calculator oficial. Cât veți plăti pentru timbrul de mediu în 2016

Calculator oficial. Cât veți plăti pentru timbrul de mediu în 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziție pe pagina proprie de internet un calculator pentru a vă ajuta să aflați care este suma pe care trebuie să o plătiți pentru timbrul de mediu în anul 2016. 

Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar să completați toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plată.

În anul 2016, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, disponibil pe pagina de internet a Fiscului, aplicația fiind actualizată în ianuarie 2016.

Calculatorul ANAF poate fi accesat AICI.

Pentru calcularea valorii în lei a timbrului de mediu este folosit cursul de schimb leu-euro stabilit de Banca Centrală Europeană în anul precedent, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, amintește avocatnet.ro.

Actul normativ care a introdus această taxă de peste doi ani dispune că “valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”. Asta înseamnă că în 2016 este folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

În anul 2015, prima zi lucrătoare din luna în cauză a fost 1 octombrie, iar la acea dată cursul de schimb valutar leu-euro a fost de 4,4159 lei. Acesta a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE din 2 octombrie și este mai mare decât cel înregistrat pe 1 octombrie 2014, care a fost de 4,4093 lei. Mai precis, creșterea este de 0,15%.

Sursa: digi24.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziție pe pagina proprie de internet un calculator pentru a vă ajuta să aflați care este suma pe care trebuie să o plătiți pentru timbrul de mediu în anul 2016.  Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar să completați toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plată. În anul 2016, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, disponibil pe pagina de internet a Fiscului, aplicația fiind actualizată în ianuarie 2016. Calculatorul ANAF poate fi accesat AICI. Pentru calcularea valorii…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: