Home » Administratie » Gerul și nisorile nu au creat probleme în județul Vaslui
Andrei Puica

Gerul și nisorile nu au creat probleme în județul Vaslui

de Marian MOCANU

Chiar dacă a sosit în sfârșit iarna, în ultima perioadă instalându-se gerul și apărând și primele ninsori, acestea nu au creat probleme la nivelul județului Vaslui. Ieri după amiază, circulația pe drumurile naționale, județene sau comunale se desfășura normal, în condiții de iarnă. La fel, nu au fost probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, termică, gaze sau apă potabilă.

Din fericire, prima zăpadă din această iarnă nu a afectat prea mult viața cetățenilor județului Vaslui. Conform informărilor transmise de Instituția Prefectului Județului Vaslui, traficul rutier sau feroviar nu a avut de suferit în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, ori a gerului.

„La acest moment (ieri, n.r.), nu am primit informări cu privire la vreun drum național, județean sau comunal de pe raza județului Vaslui blocat sau cu circulația îngreunată, traficul desfășurându-se normal, în condiții de iarnă!”, a comunicat Instituția Prefectului Județului Vaslui. Nu au apărut disfuncționalități nici în ceea ce privește furnizarea de energie electrică, termică, gaze naturale ori apă potabilă. „Instituția Prefectului monitorizează cu mare atenție situația din teren și, în caz de probleme sau situații speciale, se va interveni cu toate forțele pentru remedierea acestora. Toate instituțiile și societățile cu responsabilități în ceea ce privește apărarea și protejarea populației pe timp de iarnă sunt pregătite pentru a acționa în cel mai scurt timp atunci când va fi nevoie”, a declarat Andrei Puică, prefectul județului Vaslui.

Circulați cu atenție!

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, datorită condițiilor de vreme de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J) Vaslui atrage atenția șoferilor să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și să-și echipeze autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă. Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare. Distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare, motiv pentru care este necesar să manifestați prudentă sporită și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. Poliția Romană mai atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția ,,all seasons”. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pietonii trebuie și ei să acorde o atenție sporită traficului. Aceștia sunt sfătuiți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi, iar aceștia au oprit mașinile.

de Marian MOCANU Chiar dacă a sosit în sfârșit iarna, în ultima perioadă instalându-se gerul și apărând și primele ninsori, acestea nu au creat probleme la nivelul județului Vaslui. Ieri după amiază, circulația pe drumurile naționale, județene sau comunale se desfășura normal, în condiții de iarnă. La fel, nu au fost probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, termică, gaze sau apă potabilă. Din fericire, prima zăpadă din această iarnă nu a afectat prea mult viața cetățenilor județului Vaslui. Conform informărilor transmise de Instituția Prefectului Județului Vaslui, traficul rutier sau feroviar nu a avut de suferit în urma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: