Home » World » Ministru ungar: Cotele obligatorii privind refugiații pun în pericol suveranitatea Ungariei

Ministru ungar: Cotele obligatorii privind refugiații pun în pericol suveranitatea Ungariei

Sistemul UE privind distribuirea refugiaților în statele membre pe baza cotelor obligatorii pune în pericol suveranitatea și identitatea națională a Ungariei, acuză ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de MTI. 

„Suveranitatea și identitatea națională ale Ungariei sunt în pericol din cauza cotelor impuse de Uniunea Europeană pentru distribuirea refugiaților”, a spus Sandor Pinter.

„Suntem acuzați că nu am dat dovadă de solidaritate. Dar solidaritatea noastră este exemplară: am trimis unități de poliție pentru a ajuta Slovenia, Macedonia și Serbia, am exprimat solidaritate cu țările care vor protejarea frontierelor”, a adăugat ministrul ungar de Interne.

Guvernul de la Budapesta, condus de premierul de dreapta Viktor Orban, a luat măsuri dure pentru a opri intrarea pe teritoriul Ungariei a imigranților extracomunitari.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiați extracomunitari ajunși în spațiul UE. România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranților conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiați.

Sursa; mediafax.ro

Sistemul UE privind distribuirea refugiaților în statele membre pe baza cotelor obligatorii pune în pericol suveranitatea și identitatea națională a Ungariei, acuză ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de MTI.  "Suveranitatea și identitatea națională ale Ungariei sunt în pericol din cauza cotelor impuse de Uniunea Europeană pentru distribuirea refugiaților", a spus Sandor Pinter. "Suntem acuzați că nu am dat dovadă de solidaritate. Dar solidaritatea noastră este exemplară: am trimis unități de poliție pentru a ajuta Slovenia, Macedonia și Serbia, am exprimat solidaritate cu țările care vor protejarea frontierelor", a adăugat ministrul ungar de Interne. Guvernul de la Budapesta, condus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: