Home » Administratie » Noua atracție a Grădinii Zoo din Bârlad – leuțul King Paraschiv

Noua atracție a Grădinii Zoo din Bârlad – leuțul King Paraschiv

King Paraschiv este bijuteria Grădinii Zoo din Bârlad. Leuțul de nici trei luni nu poate fi însă văzut de vizitatori, deoarece că se află în perioada de refacere.

poza 1 leuDe Sfânta Parascheva, pe 14 octombrie 2015, leoaica Sheyla a fătat un pui de sex masculin pe care, din păcate nu l-a acceptat. Administratorul grădinii zoologice, Adrian Cărăbăț, a hotărât să facă orice pentru a-l menține în viață. Paraschiv are o imunitate scăzută, nefiind hrănit cu lapte matern, așa că trebuie făcute eforturi uriașe pentru a-l hrăni sănătos.

„L-am hrănit cu biberonul, cu lapte special pentru pisici, îmbunătățit cu vitamine, i-am asigurat condiții bune, la căldură, și am încercat, pe cât posibil, să-i ofer multă afecțiune pentru a nu se simți abandonat. Familia mea a avut în ultimele luni un nou membru. Leuțul Paraschiv mi-a înseninat viața și am aflat o dată în plus că avem multe de învățat de la animale”, a mărturisit Adrian Cărăbăț.

King Paraschiv se află în perioada de imunizare după ce a fost vaccinat și arată cât se poate de bine pentru un leuț de două luni și jumătate. Deocamdată, King Paraschiv mai are de așteptat până la primăvară, când va fi cazat într-un spațiu special amenajat pentru el. Adrian Cărăbăț va trebui să petreacă mult timp cu leul în fiecare zi, intenționînd să-și mute temporar biroul în spațiul în care va fi cazat leuțul.

„Trecerea de la viața de acum la cea într-un spațiu pentru animale în grădina zoologică nu trebuie să se facă brusc pentru că pot exista riscuri mari. De aceea, cu puțin efort și răbdare, cred că voi reuși să-l fac pe Paraschiv să se simtă bine”, a mai spus Adrian Cărăbăț.

Așadar, bârlădenii îl vor putea vedea pe năzdrăvanul Paraschiv la primăvară. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor